Închide

Turiști în blugi și pantofi de vară la plimbare prin zăpadă. Unii au cerut ajutorul Salvamontului, după ce au urcat pe munte

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - mai 01, 2022 0 144

Zeci de turiști au ajuns sâmbătă la munte în blugi și pantofi de vară,  spun salvamontiștii din Bușteni, potrivit cărora unii dintre ei au avut nevoie de ajutor după ce au dat de zăpadă.

„Avertismentele noastre în mod repetat asupra pericolului din Abruptul Prahovean în această perioadă a anului se disipă în neant. Se pare că nimeni nu le aude… Zeci de turiști au ajuns astăzi pe munte la fel de bine echipați: blugi și pantofi de vară”, susțin salvamontiștii din Bușteni.

Conform acestora, trei tineri au avut nevoie de ajutorul salvatorilor montani. „Cei trei au văzut că în Bușteni a dat firul ierbii și s-au gândit că pot ajunge pe munte și cu echipament de vară. După un efort de aproape 5 ore prin zăpada din Valea Caraimanului, au fost nevoiți să sune după ajutor pentru că unul dintre ei a ajuns la epuizare fizică și pe deasupra a mai suferit și un atac de panică”, au transmis salvamontiștii.

Aceștia spun că tânărul a fost scos din Hornul Caraimanului și, după aproape 3 ore de eforturi, a fost coborât cu bine de pe munte.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu