Închide

Turism în pandemie, la Cluj: în martie au fost ocupate 15% din locurile disponibile

Economie by Actual de Cluj - mai 28, 2020 0 120

Turismul în Cluj a scăzut cu mai bine de zece procente la debutul pandemiei, arată primele cifre de la debutul pandemiei de coronavirus, cele pe martie, ale Direcției Județene de Statistică Cluj.

E vorba mai exact de o scădere cu 13,4% față de luna martie 2019, aceasta și pentru că hotelurile s-au închis doar la jumătatea lunii martie – iar unele dintre ele au fost ocupate cu persoane trimise în carantină.

În luna martie în Cluj unităţile de turism în funcţiune cu minim zece locuri-pat, au oferit turiştilor 3.682 camere cu 7.546 locuri. În martie numărul turiștilor cazați, în Cluj, a fost de peste 86.400, dintre care 12.600 turiști străini, în scădere cu o treime față de anul trecut. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna martie 2020 a fost de 15,4%, cu 13,4 puncte procentuale mai mic faţă de luna martie 2019 – adică la șase locuri disponibile, doar unul a fost ocupat.

Sosirea unui turist într-o structură de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică se înregistrează
când o persoană este înscrisă în registrul structurii respective, pentru a fi găzduită una sau mai multe nopţi. În
fiecare structură de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică se consideră o singură sosire pe turist,
indiferent de numărul de înnoptări rezultate din şederea sa neîntreruptă.  Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică exprimă relaţia între capacitatea de cazare în funcţiune şi utilizarea efectivă a acesteia de către turişti, într-o perioadă determinată.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu