Închide

Tur ghidat gratuit sâmbătă despre istoria evreilor la Cluj: „este o comunitate care a trăit în bună măsură „ascunsă”, dar căreia orașul ii datorează foarte multe”

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 25, 2019 0 1126

Un tur ghidat gratuit care arată modul în care comunitatea evreiască și-a pus amprenta asupra orașului Cluj-Napoca e programat sâmbătă dimineața, în cadrul seriei de tururi ghidate organizate de asociația Vechiul Cluj.

Ca de fiecare dată la ultimele tururi ghid e doctorul în istorie la universitatea „Babeș-Bolyai” Cosmin Rusu, care spune de ce merită să vă înscrieți la acesta: „istoria și cultura evreilor sunt fascinante peste tot in lume… deci, implicit și în orașul de pe Someș. Pentru ceea ce lumea poate știe despre cei din Cluj, dar și pentru povești mai putin cunoscute. Pentru că este o comunitate care a trăit în bună măsură „ascunsă”, dar căreia orașul ii datorează foarte multe. Pentru că au avut un destin tragic, care trebuie cunoscut exact asa cum a fost, fără exagerări ori interpretări tendențioase. Și nu în ultimul rând, pentru ca au ajuns la un moment dat sa reprezinte, alături de maghiari, germani și români, una dintre principalele comunități ale comunității Clujului”.

Turul ghidat gratuit începe sâmbătă 29 iunie la ora 11 în piața Avram Iancu, la monumentul ostașilor.

Image may contain: text

Nici un comentariu

Scrie un comentariu