Închide

Tu știi care sunt dezavantajele unui cazinou tradițional?

ActualitateSocial by Actual de Cluj - dec. 13, 2023 0 130

Cazinourile fizice, tradiționale sau la stradă, cum mai sunt ele cunoscute, există de foarte mult timp. Originea lor nu este cunoscută foarte exact. Ce se știe este că jocurile de noroc și-au făcut loc în mai toate civilizațiile care au populat Pământul până în acest moment. Chiar dacă la început nu erau atât de elaborate și reglementate cum sunt azi, jocurile bazate pe hazard au existat în toate colțurile lumii. Primul cazinou adevărat care a apărut se crede că este cel din Italia, Veneția, deschis la mijlocul secolului al XVII-lea. Alții susțin că primul cazino ar fi apărut, cam în aceeași perioadă, în localitatea Baden din Elveția. Cert este că adevărata dezvoltare a jocurilor de noroc s-a produs peste ocean, în SUA, mai precis în partea de Vest – Las Vegas, unde jocurile se practicau în celebrele „saloons”, arhicunoscute din filmele western.

În timp, odată cu progresul tehnologiei din ultima perioadă, industria cazinourilor a fost și ea foarte receptivă, multe asemenea stabilimente migrând în online. Bineînțeles că marea majoritate a cazinourilor fizice, cunoscute, au rămas, ele atrăgând anual milioane de vizitatori. Cu toate acestea, digitizarea jocurilor de noroc a fost inevitabilă, iar oamenii au înțeles că se pot distra la fel de bine și din confortul locuinței proprii.

Cu siguranță că și tu ai fost atras de ideea vizitării unui astfel de cazino virtual. Dacă ești curios cum arată, ce jocuri poți găsi și, mai ales, ce câștiguri și bonusuri promite utilizatorilor, intră pe Jucătorul.ro, o platformă specializată unde găsești toate răspunsurile la întrebările tale, într-un singur loc.

Ce dezavantaje au cazinourile fizice, prin comparație cu cele virtuale?

Iată-le pe cele mai importante:

  1. Deplasarea fizică. Pare greu de crezut, însă deplasarea fizică până la un cazino tradițional a ajuns să fie un inconvenient considerabil pentru tot mai mulți oameni. Digitalizarea serviciilor și accesul liber la internet a determinat ca așteptările oamenilor să fie tot mai mari din acest punct de vedere. Mai ales dacă ești o persoană foarte ocupată, îți va fi foarte dificil să faci acest efort, de a te duce la un cazino fizic, care poate fi uneori departe de casa ta. În cazul cazinourilor online, deplasarea este practic inexistentă, ceea ce este un beneficiu important pentru persoanele mai comode.
  2. Funcționare 24/7. Cazinourile fizice au orare de funcționare limitate și pot fi închise în anumite perioade, cum ar fi noaptea sau dimineața. E drept că sunt și cazinouri non-stop, însă sunt puține, și doar în marile orașe, unde există o viață de noapte efervescentă. În schimb, cazinourile online sunt „deschise” tot timpul, non-stop, și pot fi accesate de oriunde ai acces la internet. Astfel, vei avea o libertate mai mare și programul tău nu va fi limitat.
  3. Puține jocuri. Din cauza restricțiilor de ordin spațial, cazinourile fizice au o gamă mai limitată de jocuri disponibile. Oferta lor este, din acest punct de vedere, destul de scăzută. Poți găsi doar jocurile de noroc principale, cele tradiționale și foarte populare. În schimb, cazinourile online dețin o gamă extrem de largă de jocuri – câteva sute, un singur joc putând avea zeci de variante și tematici, care mai de care mai atrăgătoare.
  4. Plictiseală pentru însoțitor. Dacă prietenul tău cu care ai ales să mergi la un cazinou nu e jucător sau nu are chef, poate fi dificil pentru el să găsească o distracție potrivită care să-i ocupe timpul. Cazinourile online, în schimb, pot oferi opțiuni de divertisment pentru non-jucători, cum ar fi televiziunea prin internet sau jocuri online.
  5. Costuri mari de funcționare: cazinourile fizice au costuri mai mari de operare și funcționare: chirii, costurile de întreținere a clădirii, salarii, licențele jocurilor, fapt care se repercutează în câștiguri mai mici pentru jucători. Cazinourile online, în schimb, au costuri mai mici de operare, ceea ce poate duce la oferte mai bune pentru jucători sau câștiguri cu RTP (rate de plată) mai ridicate.

Cu toate acestea, cazinourile fizice vor continua să existe și în viitor, deoarece pot oferi acea experiență de joc autentică și o interactivitate și interacțiune socială mai ridicată pentru jucători. De asemenea, sunt unele persoane care preferă, în continuarea, să apese fizic butoanele unui slot machine sau să ține cărțile de blackjack or poker în mână. Nu contează unde joci, important e să te distrezi responsabil!

Sursa foto: Unsplash.com

(P)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare