Închide

Trupă americană „pe val” la Electric Castle. Headliner-ul festivalului anunțat la început de aprilie

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 19, 2015 0 611

Trupa care nu trebuie ratată la ediția 2015 este, conform organizatorilor Electric Castle, The Glitch Mob, o formație de muzică electronică americană cu o reprezentație unică. Anunțul potrivit căruia americanii vin la Cluj a fost făcut astăzi de echipa festivalului care a făcut și un promo unic în colaborare cu Young Famous Orchestra.

„The Glitch Mob, sunt conform organizatorilor festivalului must see-ul acestei ediții. Americanii vor veni pentru prima oară în Transilvania, Electric Castle fiind inclus în turneul mondial de promovare al ultimului lor album „Love, Death, Immortality” alături de festivaluri ca Bonnaroo, Ultra, Coachella sau EDC. Trio-ul format din Justin Boreta, Ed Ma si Joshua Mayer sunt una dintre puținele nume din industria muzicii electronice care au reușit să-și creeze un sound unic și inconfundabil. Show-ul lor este unic și exploziv, cei trei mixând live de pe instrumente construite special pentru ei. Nu degeaba, oameni din întreaga lume îi consideră trupa cu unul dintre cele mai spectaculoase show-uri live, la ora actuală”, a informat echipa festivalului. Andi Vanca, PR-ul festivalului spune că Glitch Mob sunt unul dintre numele aflate pe val în acest moment, niște artiști fresh care se potrivest perfect cu stilul care se dorește pentru Electric Castle. „Anul acesta am vrut să anunțăm artiștii mari care vin la Electric Castle într-un mod inedit nu doar printr-un simplu video postat pe Facebook. Astfel am făut mai multe coveruri printre care și pentru Glitch Mob. În realizarea video-urilor am folosit artiști locali pentru a-i promova și pe ei. În 2 aprilie vom anunța ultimele nume confirmate la ediția 2015 printre care și headlinerul festivalului”, a explicat Vanca.

 

 

Alte noi nume la Festival

Maya Jane Coles, APPARAT, CASSY, BREACH, MONOPHONICS vor face parte, de asemenea din lineup-ul ediției din 2015 a Electric Castle. „Noua regină a underground, Maya Jane Coles, este și ea confirmată și va susține un show pe scena Dance Garden RBMA. Revista Billboard o nominaliza pe Maya Jane Coles alături de CASSY ca fiind artistele ce trebuie văzute live măcar odată în viață. Lucru acesta este posibil chiar la EC 2015, unde ambele vor fi prezente pe Dance Garden. Cassy este un DJ rezident al clubului Panorama din Berlin, oraș în care s-a și mutat din 2013 pentru a-și confirma prezența în rândul celor mai promițătoare talente ale scenei electro.APPARAT/Sasha Ring care a influențat puternic în ultimii 10 ani scena muzicală electronică va veni la festival în formula DJ set, cu care va evolua pe scena Dance Garden RBMA.„Psychedelic soul” – cei de la MONOPHONICS este o trupă inspirată de gloriile muzicii soul din anii ’70, dar cu un sound foarte modern ce i-a făcut să fie prezenți pe scenele unor festivaluri importante din întreaga lume.Stilul Bass music este adus în festival și de BREACH, un producător britanic ce a reușit să se detașeze prin influențele complexe ce le aduce în muzica sa, venind din stiluri foarte diverse precum jazz, hip hop sau soul. Anul acesta Zoli Toth Project a fost ales să fie cel care sparge tiparele pe care unii s-ar grăbi să le impună festivalului. Doi percuționiști, un violonist și un violoncelist vor face să răsune acorduri de Bach în spațiul baroc al castelului Banffy. Nu e prima oară când muzica clasică revine la castel mulțumită EC, dar de data această o va face într-o reinterpretare gândită de către Adrian Enescu, compozitorul cu care Zoli Toth a colaborat pe proiectul „Bach in Showbiz”, explică organizatorii.

Cine sunt artiștii români votați la Own the stage

Pentru a doua oară în scurta sa istorie, Electric Castle își deschide porțile către artiști români votați de propriii fani. „Own the stage”, competiția lansată în urmă cu câteva săptămâni, a adus un număr de 78 de trupe din întreaga țară înscrise, mai informează echipa Festivalului. „Niciun stil de muzică nu a fost lăsat pe dinafară, de la rock la indie, de la electro la alternative, toți au așteptat voturile publicului pentru a trece în finala. Peste 1.500 de oameni au votat cele 15 trupe selectate în finala competiției iar câștigătorii vor putea fi văzuți Boiler Stage. Dintre finaliști au fost aleși 10 câștigători (5 în urma votului public și 5 aleși de juriul EC). Trupele câștigătoare sunt: Kryptonite Sparks, Mere, None of the Above, Stema, Brum, Baba Dochia, Fierbinteanu, Fluturi pe Asfalt, Harlequin Jack, Positive John.Alți 200 de DJ au trimis materialele lor, respectiv câte un mix de cel puțin 20 de minute. Cei 10 câștigători care vor avea șansa să evolueze în Stables, Silent Dance sau Booha Mansion sunt Klaus EB, George Allen, Qualia, DAVID GRN, Dubmunk, andrew keepit, Brusten, S-T-PHAN, Fishman, Lex”, arat echipa EC 2015.

Care ste line-up anunțat deja la EC 2015

Electric Castle 2015 înseamnă deja: Rudimental, Fatboy Slim, Netsky Live, Sigma, Sub Focus, Parov Stellar Band, Nouvelle Vague, The Cat Empire, Flight Facilities, James Zabiela, Ellen Allien, Roni Size Reprazent, The Subways, SIRIUSMODESELEKTOR, Dub Pistols, High Contrast, Pop Killers, Soom T, GUTS, Asian Dub Foundation, Dub Phizix, Benny Page, Blomqvist Live, Vadim, Cosmin TRG, DC Breaks, Radikal Guru, D/R/U/G/S, Vakula, Eliphino, Subcarpați și Șuie Paparude, The Model, DJ Shiver, Synkro, Bambounou, French Fries, Pixelord, The Mad Proffesor & Brother Culture și alți zeci de artiști pe care îi puteți descoperi pe www.electriccastle.ro.

Bilete pentru festival pot fi achiziționate de pe electriccastle.ro, prin aplicația EC (iOS & Android), din Rețeaua Eventim sau de pe eventim.ro. Până în 1 aprilie, prețul unui bilet este de 259 lei.

sursa foto: The Glitch Mob Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu