Închide

Tronson de autostradă care ajunge la Turda, ritm ”descurajant”, concluziile sunt ”dezamăgitoare” și ”îngrijorătoare”. ”Situația s-a agravat brusc”

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 08, 2021 0 320

Lucrările la autostrada Sebeș-Turda par tot mai îndepărtate de termenul fixat, o asociație care monitorizează ritmul lucrărilor spune că acesta e unul ”descurajant”.
”Concluziile trase la fața locului nu sunt doar dezamăgitoare, ci de-a dreptul îngrijorătoare. Ritmul de lucru al companiei Aktor este cel puțin descurajant. După ce în ultimele luni se părea că lucrurile reveniseră la un nivel ce ne dădea speranțe, situația s-a agravat brusc în ultima săptămână”, arată asociația Pro Infrastructura.

Membrii asociației spun că e vorba de probleme financiare ale constructorului Aktor, care ”s-au reflectat direct și rapid asupra șantierului din România”. ”De exemplu, cantitatea de motorină disponibilă pentru ziua de ieri pe șantier pentru utilaje și echipamente a fost de numai 4.000 litri. Adică suficientă pentru cel mult 20 de autobasculante și câteva excavatoare/buldozere, raportat la un lot cu lungimea de 24,25 de km. Iar asta se întâmplă exact acum, când condițiile meteo sunt cele mai prielnice pentru orice șantier – se pot realiza lucrări de toate tipurile, de la terasamente la structuri de beton. În condițiile actuale, perspectiva ca pe acest lot să se poată circula până la sfârștul anului 2021 este tot mai puțin probabilă, ținând seama de volumul și complexitatea lucrărilor care au mai rămas de executat”.

Tronsonul Alba Iulia – Aiud face parte din autostrada Sebeș-Turda unde stadiul fizic al șantierului se apropie de 80%.

Contractul pentru acest tronson a fost semnat încă din 2014 la o valoare de peste o jumătate de miliard de lei fără TVA; lucrările urmau să fie finalizate în octombrie 2016 conform contractului iar acum constructorul spune că lucrările ar putea fi gata la jumătatea acestui an.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare