Închide

Trenuri mai lente decât pe vremea lui Carol al II-lea? – Care sunt zonele unde vitezele trenurilor românești au scăzut cel mai mult față de perioada când calea ferată era îngrijită cum trebuie

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 06, 2023 0 204

​Trenurile din România sunt enervant de lente, viteza medie este de 45 km/h și sunt o serie de zone unde timpii de călătorie au crescut și cu peste 50% față de anii 1978-1996, când vitezele au fost cele mai mari din istoria rețelei CFR.

Pe unde sunt trenurile românești mai lente decât în 1939? Un astfel de caz e ruta Dej – Jibou. Pe magistrala 400, cei 76 km dintre Dej și Jibou erau parcurși în 65 de minute acum un sfert de secol și s-a ajuns la 85 de minute cu cel mai rapid tren. Interesant este că un tren Regio cu șapte opriri intermediare face cu doar șapte minute mai mult, arată hotnews.ro.

Vitezele au scăzut drastic și pe rutele scurte, astfel că sunt zone din țară unde parcurgi cu trenul 60 de km în două ore, net mai mult decât cu microbuzul sau mașina. Oamenii ar merge, cu trenul, dar să nu aibă viteze ca în secolul XIX, consideră publicația.
Între Brașov și Predeal cei mai buni timpi din istoria Mersului Trenurilor au fost în 1978, când cele mai rapide trenuri făceau 24-25 de minute. În prezent distanța este parcursă în 33-35 de minute în cel mai bun caz, fiind porțiuni consistente de 40-45 km/h.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare