Închide

Trei premianți la concursurile Primăriei se bat să transforme Canalul Morii din cartierul Mărăști într-o zonă prietenoasă cu pietonii

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 16, 2021 0 544

Trei asocieri de firme printre care proiectanții care deja lucrează pentru Primăria Cluj-Napoca sunt interesate de contractul pentru realizarea studiilor pentru amenajarea și regenerarea culoarului Canalului Morii din cartierul Mărăști la pachet cu străzile Paris-Onisifor Ghibu-Nicolae Cristea și Gheroghe Lazăr. Licitația este evaluată la 1 milion de lei și a avut loc la începutul lunii august. De contract sunt interesate Nord Vest Construct (cu subcontractant biroul Mossfern), Planwerk Arhitectură și Urbanism cu DP Cons și Prodeco Arhitectură și inginerie plus Costin și Vlad Birou de Proiectare, Someș Top Grup și Studio 82.

Primăria a introdus și criterii de evaluare legate de expertiza proiectanților, acordând punctaje pentru premii la concursuri de soluții, pe lângă cel legat de prețul ofertei. Atât Mossfern, cât și Planwerk sau Studio 82 au astfel de premii la activ.

Contractul pentru realizarea studiilor pentru amenajarea și regenerarea culoarului Canalui Morii din cartierul Mărăști la pachet cu străzile Paris-Onisifor Ghibu-Nicolae Cristea și Gheroghe Lazăr are ca termen de execuție 11 luni. În total, proiectantul declarat câștigător va face o propunere de modernizare a unei zone de 4,5 hectare. Prin proiect se intenționează relocarea rețelei de termoficare spre Canalul Morii, crearea de spații cu gradene pe malul culoarului de apă, amenajarea de podețe pietonale, crearea unei rețele de piste de biciclete, desființarea garajelor sau propuneri pentru reconvertirea vechilor centrale de cartier nefolosite în spații comunitare pentru cartier.

La licitație au depus oferte trei firme/asocieri de firme, toate mai deținând contracte cu Primăria Cluj-Napoca.

Cine a depus oferte:

Criteriile de evaluare de la licitația pentru noul tronson din Canalul Morii și străzile Paris- Onisifor Ghibu, Nicolae Cristea, Gheorghe Lazar:

Proiectanții care participă la licitație trebuie să facă dovada experienței similare și să aibă contracte în ultimii 5 ani de 800.000 de lei (din 5 astfel de contracte). În prezent cele trei oferte depuse la licitație sunt în faza de evaluare/calificare tehnică.

Directorul  de dezvoltare din Primărie, Ovidiu Cîmpean, a explicat că acest proiect vine să creeze un circuit coerent pentru pietoni în cartierul Mărăști, în completarea celorlalte proiecte pornite de municipalitate – modernizarea liceului Bălceascu și a străzilor adiacente sau modernizarea parcului Farmec. Pentru implementarea proiectului de modernizare, municipalitatea intenționează să acceseze bani europeni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare