Închide

Trei pași care ar putea duce la deblocarea campaniei de vaccinare în România: Psihologul Daniel David: E foarte greu să produci o schimbare cu sens dacă un partid trage într-o direcție, iar altul trage în altă direcție

Educaţie by Actual de Cluj - oct. 05, 2021 0 228

Ignorarea științei de către autorități reprezintă una dintre cauzele majore ale eșecului campaniei de vaccinare în România, afirmă psihologul Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, invitat luni la interviurile HotNews.ro LIVE. În opinia acestuia, pentru ieșirea din această criză fundamentală ar fi necesare trei măsuri.

Cei 3 pași care ar putea duce la deblocarea campaniei de vaccinare în România, în opinia psihologului:
1. Președintele Klaus Iohannis să convoace săptămâna aceasta șefii de partide și să creeze un pact pentru lupta împotriva pandemiei. Altfel, este degeaba.
Este foarte greu să produci o schimbare cu sens dacă nu reușești să faci acest lucru, dacă un partid trage într-o direcție, iar altul trage în altă direcție, mai ales în mediul rural, unde ai nevoie de implicarea totală a primarilor, a bisericii, de un semn că puterea și opoziția luptă cu pandemia.
2. Guvernul să ceară Asociației psihologilor și Colegiului psihologilor o strategie, o intervenție pentru a reuși să mobilizeze încrederea reciprocă între autorități și cetățean – ce modele să fie scoase în față în acestă campanie, cum să prezinte pandemia, cum să prezinte vaccinarea anti-COVID, cum să dăm libertate oamenilor.
3. Crearea unor echipe cu componentă psihologică socio-comportamentală pentru a vedea ce nu a mers în campania de vaccinare. Campania trebuie regândită pe zone, cu particularitățile specifice acestora.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare