Închide

Trei IT-iști din Cluj fac un dispozitiv despre care spun că e unic în Europa și vor să revoluționeze parcările

Economie by Actual de Cluj - nov. 05, 2021 0 516

Trei IT-iști din Cluj fac un dispozitiv despre care spun că e unic în Europa și vor să revoluționeze parcările, prin acesta.

”Vorbim de primul dispozitiv inteligent prin care barierele parking-urilor vor putea fi controlate de pe telefoanele mobile”, după cum arată aceștia. Astfel, costurile modernizării parcărilor pot fi reduse la un preț minim, adică echivalentul unui abonament la serviciile de telefonie mobilă, prin care proprietarii pot economisi zeci de mii de euro.

Ce i trei se numesc Mihai Lodoabă, Kadar Imola și Alin Scorobete și spun că propunerea se adresează dezvoltatorilor imobiliari, proprietarilor clădirilor de birouri și centrelor comerciale. Conceptul se numește ”Park in Cloud”: dispozitivul inteligent poate fi instalat direct pe sistemul de barieră al unei parcări. Ulterior, accesul în parcarea digitalizată poate fi realizată printr-un touch de pe telefonul mobil. ”Avantajul constă în timp câștigat, pentru că șoferii nu mai sunt nevoiți să sune la administratorul parcării sau să mai aibă nevoie de telecomandă pentru a putea intra într-un astfel de loc”, arată aceștia. Cei trei le oferă proprietarilor de parking-uri și opțiunea de a-și digitaliza sistemul de plată, tot prin intermediul telefonului mobil. Un astfel de sistem deja funcționează cu succes la Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca, dar și la un campus de business din oraș. ”Costurile lunare sunt minime pentru o parcare care are zeci sau poate chiar sute de locuri”, spune Lodoabă. ”Prețul unui astfel de abonament nu este mai mare de 10-20 de euro pe lună, o sumă infimă dacă stăm să ne gândim că un astfel de dispozitiv îți eficientizează numărul de clienți și îți maximizează profitul.”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu