Închide

Trei din patru proiecte finanțate în România de un institut european de inovare sunt derulate la Cluj

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - iul. 02, 2020 0 314

Trei din patru proiecte finanțate în România de Institutul European de Inovare și Tehnologie prin EIT Health sunt derulate la Cluj.

O universitate din Cluj e câștigătoarea a trei din cele patru proiecte finanțate de EIT Health în România. Proiectele câștigătoare vor primi suport financiar pentru dezvoltarea produsului sau a soluției propuse, dar și consiliere și acces la rețeaua celor mai importanți jucători în domeniul sănătății din Europa. Proiectele finanțate la Cluj sunt: un sistem robotizat inovator dedicat îmbunătățirii tratamentului intervențional minim invaziv în cazul unuia dintre cancerele cu cea mai mare rată de mortalitate, cel hepatic, îmbunătățirea unui prototip de scanner parodontal 3D ultrasonografic, cu arhitectura freehand, utilizând rețele neuronale în procesarea imaginilor ultrasonografice în scopul automatizării fluxului de prelucrare a datelor achiziționate, și respectiv un sistem de diagnosticare și monitorizare a afecțiunilor pulmonare difuze, bazat pe algoritmi de inteligență artificiala și ecografie transtoracică.

Acesta din urmă este un parteneriat între Universitatea Tehnică și Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, dar și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”.
În total, Apelul de proiecte EIT Health RIS Innovation Call a susținut, în perioada 2019-2020, peste 30 de consorții de inovatori în domeniul sănătății, din mai multe regiuni europene, cele mai multe dintr-o țară, patru, fiind în România.

Aici toate rezultatele

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare