Închide

Trei artiști din Franța reinventează o stradă despre care clujenii așteaptă de ani să fie transformată în pietonală

Actualitate by Actual de Cluj - mai 20, 2014 0 260

Un sculptor, un arhitect și un muzician, toți trei din Franța, concep în centrul Clujului o instalație care servește ca scenă de dans pentru ca trecătorii să interacționeze cu spațiul public.

Totul se întâmplă pe strada Mihail Kogălniceanu, unde artiștii francezi Denis Tricot – sculptor, Gill Viandier – arhitect și  coregraf, Eric Cordier – muzician au conceput o instalație care va servi ca scenă pentru spectacolele de dans contemporan #Number#, în fiecare seară la ora 18, de ieri până în 25 mai.  19-25 mai. Clujenii sunt așteptați să participe la improvizație cu ajutorul propriului corp, în sculptura monumentală – ori cu instrumentele muzicale personale, sunt invitați să scrie câteva cuvinte pe sculptură și să răspundă la un chestionar despre strada Kogălniceanu, să aducă o carte pentru Biblioteca Stradală, să vină cu biciclete, role, trotinete sau skate board-uri – de fapt orice în afară de mașini, după cum spun organizatorii.
În același loc, în fiecare seară de la ora 17 sunt programate tururi ghidate în care povestea străzii Mihail Kogălniceanu va prinde viață – între 23 și 25 mai, susținute de profesorul universitar Ovidiu Pecican.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare