Închide

Trei ani de închisoare cu executare pentru furtul unui telefon de 4.000 de lei

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 29, 2024 0 97

Trei ani de închisoare cu executare pentru furtul unui telefon de 4.000 de lei, sentința a dat-o în urmă cu câteva zile Judecătoria Cluj-Napoca.

Fapta a avut loc în dimineața de 6 mai 2023, după ce persoana vătămată a petrecut în mai multe localuri publice din zona străzii Piezișă iar dimineața în jurul orei 6 s-a deplasat în stația de transport public aflată pe Calea Mănăștur, vis-a-vis de centru comercial Platinia, cu intenția de a se deplasa spre locuință. În timp ce aștepta în stație, persoana vătămată asculta muzică la telefonul mobil marca Iphone pe care îl ținea în mână, iar la un moment dat de el s-a apropiat inculpatul care i-a cerut telefonul mobil pentru a pune o melodie să cânte. Persoana vătămată a refuzat să îi dea telefonul inculpatului dar acesta i-a luat telefonul din mână, iar persoana vătămată i l-a luat înapoi, dar inculpatul i l-a luat din nou din mână și a refuzat să îl restituie, persoana vătămată a încercat să îi ia din nou telefonul din mână dar nu a reușit. În timp ce persoana vătămată încerca să recupereze telefonul de la inculpat, în stație a oprit un troleibuz al liniei 24B, iar inculpatul i-a propus să urce în troleibuz pentru a merge o stație, persoana vătămată acceptând propunerea deoarece a considerat că în felul acesta își va recupera telefonul. După ce au urcat în troleibuzul liniei 24B, persoana vătămată a încercat în mai multe rânduri să își recupereze telefonul mobil de la inculpatul care ținea telefonul în mână, iar în acest context, inculpatul a împins persoana vătămată.
Când au ajuns în stația de pe Calea Moților, inculpatul și persoana vătămată au coborât din troleibuz iar inculpatul și-a continuat deplasarea spre parcul central, persoana vătămată urmându-l și solicitându-i, în mai multe rânduri, să îi restituie telefonul dar inculpatul i-a adresat amenințări cu acte de violență iar pentru a-l intimida i-a spus că a fost condamnat și închis în trecut, că a făcut pușcărie pentru săvârșirea unor infracțiuni, și l-a lovit cu pumnul în piept. Persoana vătămată a continuat să îl urmeze pe inculpat încercând să îl convingă să îi restituie telefonul până în zona scărilor care fac accesul spre zona Cetățuie iar până în acest loc inculpatul a amenințat-o de mai multe ori cu acte de violență pe persoana vătămată și chiar a lovit-o, cu scopul de a o determina să nu îi mai ceară telefonul și să nu îl mai urmărească și astfel să își însușească bunul persoanei vătămate.

La un moment dat, persoana vătămată, temându-se că inculpatul ar putea să îi facă ceva rău, având în vedere zona destul de izolată, spre Cetăţuie, a renunțat să mai meargă după acesta și s-a deplasat spre domiciliu, ulterior sesizând organele de poliție.

Inculpatul – fără studii, fără loc de muncă, fără ocupație și cunoscut cu antecedente penale, a fost condamnat în 26 februarie de Judecătoria Cluj-Napoca la trei ani de închisoare pentru tâlhărie calificată, plus 4.000 de lei ca daune materiale. Decizia e atacabilă cu apel în zece zile de la comunicare. Instanța a reținut că inculpatul este cunoscut cu antecedente penale, fiind anterior condamnat pentru multiple fapte penale de furt calificat, tâlhărie, ucidere din culpă și ameninţare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu