Închide

Tranzacție pe piața IT: Datanet Systems, din grupul slovac Soitron, preia controlul firmei clujene Red Dot

ActualitateDezvoltareEconomie by Kristina Reştea - sept. 24, 2021 0 223

Datanet Systems, integrator de soluţii şi sisteme IT&C complexe, membru al grupului slovac Soitron, a achiziționat pachetului majoritar de părţi sociale al companiei Red Dot, din Cluj-Napoca. Prin această tranzacție, Datanet Systems vizează dezvoltarea operațiunilor din Transilvania, motivează investitorul. Planul prevede creşterea echipei şi extinderea portofoliului de soluţii şi servicii.

Fondată în 2005, compania Red Dot furnizează produse, servicii și soluții IT&C integrate, incluzând proiectare, instalare şi întreţinere pentru infrastructura de voce, video şi date: sisteme de cablare structurata, reţele de comunicații, sisteme audio/video, sisteme de securitate, soluţii Smart Home şi pentru clădiri inteligente. Firma are o echipă mică, de 20 de specialiști.

Oficialii Datanet spun că urmăreau extinderea în România de câțiva ani. ”Acest pas nu a fost ușor de pus în aplicare.Ne vom concentra să oferim clienților din zona centrală a României acces direct la soluțiile din portofoliul companiei, completate de prezența locală a specialiștilor noştri”, a declarat Dragoş Stroescu, administrator al Datanet Systems.

Compania achiziționată va fi administrată ca o entitate independentă, cu denumirea Datanet Systems Cluj SRL. Managementul actual şi structura de personal se vor menține, iar toate contractele aflate în desfășurare vor continua în mod normal. Cele două companii au agreat un plan de dezvoltare al Datanet Systems Cluj, care prevede creşterea echipei şi extinderea portofoliului de soluţii şi servicii oferite clienţilor. Anterior tranzacției, companiile au avut o relaţie de colaborare, derulând mai multe proiecte de punere în funcţiune şi întreţinere de infrastructuri de telecomunicații.

”Lumea s-a schimbat. Modul în care lucrăm, modul în care cumpărăm și ne distrăm, modul în care comunicăm, călătorim, modul în care trăim, toate sunt diferite chiar și față de cum erau cu câțiva ani în urmă. Astăzi, informațiile de orice fel sunt la îndemână, iar digitalizarea a devenit o necesitate pentru companii şi organizaţii. În aceste condiții, consolidarea Red Dot cu Datanet Systems este una benefică în primul rând pentru clientul final, acestuia aducându-i-se la îndemână o experiență augmentată și o paletă de servicii mult îmbunătățită, precum şi pentru ambele companii”, a declarat Mircea Pop, administratorul și proprietarul Red Dot.

În derularea achiziţiei, Datanet Systems a fost asistată de societatea de avocatură Dinu Petre și Asociații. Compania nou înfiinţată va fi deţinuta în proporţie de 51% de Datanet Systems Bucureşti şi 49% de actualul proprietar al Red Dot SRL. Preţul tranzacţiei este confidenţial.

Cine e Datanet Systems

Înființată în 1998, Datanet Systems este o companie care integrează soluții IT. În 2020, compania a înregistrat venituri de 26 milioane de euro și, împreuna cu compania Datanet Systems Software, un număr de 125 de angajați. Datanet este partenerul Cisco cu cea mai mare cotă de piață și cea mai numeroasă echipă de specialiști certificați Cisco din România.
Soluțiile furnizate de companie fac parte din următoarele arii funcționale: infrastructura critică de comunicații și de centre de date, sisteme de securitate informatică, arhitecturi Software Defined pentru datacenter, rețele de acces şi WAN, sisteme securizate pentru munca de la distanță, automatizarea infrastructurilor de rețele IT și datacenter, sisteme integrate call center.

Datanet Systems face parte din grupul slovac Soitron, integrator de sisteme și furnizor de servicii de outsourcing IT. Compania are 700 de experți în Slovacia, Republica Cehă, Polonia, Marea Britanie, România, Turcia și Bulgaria, Grupul Soitron a obținut în 2019 o cifră de afaceri de 123 milioane de euro.

Jucătorii din industrie spun că piața locală e de interes pentru investitori și că se remarcă o creștere a mișcărilor de tip fuziuni și achiziții. “Companiile mari au pentru 2021 planuri de angajare de sute de persoane fiecare și suntem contactați permanent de firme care doresc intrarea pe piața românească și deschiderea de filiale în țară. De asemenea, am remarcat o creștere a numărului de fuziuni și achiziții, precum și a sumelor ce se doresc a fi investite”, a declarat Gabriela Mechea, director executiv al Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii, citată într-o analiză a pieței publicată de Economedia.ro.

sursa foto: SC Red Dot SRL Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.