Închide

Creațiile regretatei creatoare Brigitta Dachmann, designer de pălării care a decedat în urmă cu o lună la doar 29 de ani, vor fi expuse în cadrul unui eveniment public, de azi, intrarea e liberă

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 24, 2021 0 487

Creațiile regretatei creatoare Brigitta Dachmann, designer de pălării care a decedat în urmă cu o lună la doar 29 de ani, vor fi expuse în cadrul unui eveniment public, de azi până în 3 octombrie, în Feleac, la Trovantland, lângă Cluj-Napoca.

”Prietenii și colaboratorii Brigittei își doresc ca prin această expoziție să-i aducă un omagiu și să facă munca și talentul ei cunoscute publicului care va putea descoperi pălăriile personalizate realizate de ea în ultimii ani”, transmit organizatorii expoziției. ”Pentru comunitatea artistică din Cluj este o adevărată pierdere, considerăm că munca și pasiunea Briggitei trebuie puse în valoare, iar acum facem acest lucru printr-o expoziție dedicată ei”, spune Cristina Cantemir, președintele asociației Art Mirror, organizație din care făcea parte Brigitta.

În pregătirea acestei expoziții, apropiați ai artistei au ales cu atenție aproximativ 20 de pălării din mai multe colecții lansate de Brigitta. În expoziție sunt prezentate și alte lucrări dedicate ei și o serie de fotografii care fac parte din proiectul Eva Contemporană, un proiect inițiat de Brigitta Dachmann alături de asociația Art Mirror. Astfel, pe lângă pălării și fotografii, printre creațiile care vor putea fi văzute la expoziție se află un tablou cu chipul Brigittei, realizat de arhitecta și artista Ioana Man, precum și o lucrare comună la care au contribuit 13 artiști care au cunoscut-o –  e vorba despre o lucrare complexă, compusă din mai multe bucăți, ca un puzzle.

Expoziția Hatiful Exhibiton poate fi vizitată în perioada 24 septembrie – 3 octombrie 2021, în spațiul de evenimente Trovantland Cluj de pe Dealul Feleacului, sat Gheorgheni nr 530, comuna Feleacu. Programul de vizitare este de până duminică între orele 10 și 20, iar în restul săptămânii – între orele 13 și 20. Intrarea este liberă.

Designerul Brigitta Dachmann a decedat luna trecută, în august 2021, la doar 29 de ani, după ce a suferit un accident vascular cerebral din cauza unei malformații pe creier, o afecțiune medicală de care nu știa că suferă. Era originară din Satu Mare, dar locuia la Cluj de mai mulți ani. Citește și:

O tânără de doar 29 de ani a decedat la Cluj după ce a suferit un anevrism cerebral. Organele sale au salvat însă alte persoane

Nici un comentariu

Scrie un comentariu