Închide

Tramvaiele-graffiti nu mai primesc bani de la Primărie în 2018. Kero: aici e loc numai de combinații și șmecherii

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 18, 2018 1 758

Artiștii care au colorat tramvaiele vechi ce încă mai circulă prin Cluj au cerut bani de la Primărie ca să continue proiectul, dar au fost tăiați de la finanțare pentru că dosarul e incomplet. „Aici e loc numai de combinații și șmecherii”, spune unul dintre ei dezamăgit.

Kero Zen e unul dintre inițiatorii proiectului tramvaielor colorate – până acum trei tramvaie vechi ce încă circulă prin Cluj-Napoca au fost revopsite de artiști. A cerut continuarea finanțării proiectului „Galerie de artă pe roți”, din fondurile Primăriei Cluj-Napoca destinate proiectelor culturale, dar nu a ajuns pe lista proiectelor finanțate. Acum, Kero Zen spune că va încerca să găsească alte forme de finanțare pentru continuarea proiectului, dar și că vrea să plece din țară, căci „aici nu e loc numai de combinații și șmecherii”.

Comisia de evaluare a proiectelor depuse pentru finanțare prin fondul destinat culturii de la Primăria Cluj-Napoca a respins proiectul „galerie de artă pe roți”, în acest an. „Dacă tramvaiele sunt ale primăriei, oare cine ar trebui să finanțeze acest proiect?”, se întreabă el. „Sau este vorba doar de susținere morală și poze cu tramvaiul?”. „Cu prima ocazie am fugit și noi din țară; aici nu e loc numai de combinații și șmecherii din păcate”, a conchis el.

Amintim, prin proiectul „Galerie de artă pe roți” au fost vopsite în tehnica graffiti trei dintre tramvaiele vechi ce circulă în oraș; lucrarea la cel mai recent, vopsit de Irlo, a fost finanțată prin fondul Jazz in the Park, iar tramvaiul a fost repus în circulație în urmă cu două săptămâni. Primele două tramvaie vopsite în acest gen de Ocu și respectiv Kero, au fost finanțate în proiectul de bugetare participativă a Primăriei Cluj-Napoca.

În acest an artiștii grupați în asociația Launloc, care derulează proiectul „galerie de artă pe roți”, a cerut de la Primărie 138.150 de lei, dar a primit punctaj insuficient.

Pr_ 2018 – Comisie – Complete by actualdecluj on Scribd

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare