Închide

Trafic infernal la intrarea în Cluj. Șoferii vor mai multe benzi pentru circulație pe șantierul podului N

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 07, 2019 4 2532

O zi cu ploaie blochează intrările în oraș, iar traficul se derulează extrem de greoi prin tot orașul. 45 de minute cu taxiul din Mănăștur până pe Dorobanților, într-o zi de luni. Calea Turzii blocată, într-o zi de marți, cu ploaie. Un șantier aduce și mai multe neajunsuri traficului și așa sugrumat din Cluj-Napoca – un accident semnalat pe strada Fabricii, după ce s-au reluat lucrările la podul peste Someș, aglomerație și coloană spre oraș generată de șantierul de la nodul N.

Oamenii cer măsuri reale în oraș pentru fluidizarea circulației, mai ales în zonele cu șantiere. Pe Info Trafic se semnalează problemele reale pe care orașul le are: mai ales când plouă se blochează artere importante din oraș, iar pe pdul Fabricii, unde s-a instalat de anul trecut șantierul, se produc accidente. În cazul podului Fabrcii, clujenii au tot postat imagini încă de anul trecut cu șantierul semnalând că pe accesta nu se vede nici țipenie de muncitor. Primăria a anunțat anul acesta că, de fapt, din august 2008 când a debutat lucrarea, s-a lucrat la infrastructura podului și că din primăvara acceasta a fost realuat șantierul pentru lucrările la suprastructura podului. Șantierul de pe Fabricii se derulează cu restricţii de circulaţie pe pod care permit circulația mașinilor pe câte o bandă pe sens, dar și circulaţia pietonală.

SURSA FOTO; INFO TRAFIC, BLĂJAN ADRIAN MARIUS, Calea Turzii blocată, marți, 7.05.2019, de dimineață

sursa: bogdan oltean, INFOTRAFIC, accident pe Podul Fabricii la care s-a reluat recent șantierul de modernizare

Un alt șantier cu probleme este cel de la intrare în Cluj-Napoca, dinspre localitatea Florești, pe un drum despre care studiile făcute de specialiștii de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au atestat că e cel mai aglomerat din România, mai tranzitat decât șoseaua București-Otopeni, cu record de 75.000 mașini/zi.

Podul de la Nodul N a intrat în șantier de modernizare anul acesta cu măsura dispusă de Primăria Cluj ca traficul să nu se închidă și să se deruleze cu restricții. Cu toate acestea, o singură bandă pe sens nemulțumește șoferii. Aceștia spun că se formează coloane dinspre Florești sau dinspre Mănăștur. Chiar intrarea în oraș pe Calea Florești, dinspre mall-ul de lângă Cluj e blocată având în vedere că se formează coloană spre breteaua de urcare pe pod. Un clujean i-a propus Primăriei să mute instalațiile de semnalizare montate pe pod și să creeze mai multe benzi pentru circulația temporară.

Viceprimarul Dan Tarcea a explicat public că există foarte multe condiții de siguranță pe care șantierul de la Nodul N trebuie să le îndeplinească. El a mai ținut să spună că sub pod au fost montate dispozitive care ridică capetele acestuia și că, de fapt, pe șantier se lucrează, chiar dacă nimeni nu vede nici un muncitor, iar lucrările sunt în grafic. Tarcea a admis însă că e la curent cu blocajele pe care le-a adus în zonă șantierul și a promis că va verifica dacă se poate îmbunătăți traficul, cu păstrarea condițiilor de sigurnață prin semnalizări în zonă, tocmai pentru a nu se produce accidente.

Viceprimarul din Cluj a făcut declarații la postul public, Radio Cluj.

4 comentarii

  1. Primaria impreuna cu firma Diferit isi bat joc de toti clujenii. De ce nu lucreaza nimeni la podul N. In cursul saptamanii nu se lucreaza, in week-end nu, ziua nu, noaptea nu.Eu zilnic trec pe acolo si nimic. Altii fac in noua luni pod peste Dunare, iar noi blocam toata circularia pentru o nenorocita de modernizare.
    Ba voi sunteti normali?

  2. Tot orasul e cu fundul in sus. Haos. Podul N e in reparatii (dau cu var un an de zile), podul de pe Portelanului, un podet de fapt, tot asa. Podul de pe Fabricii se reface (tot la suprafata, pe dedesubt arata deplorabil) si va dura probabil tot un an. Boc a declarat ca nu il intereseaza masinile, ca e mai important transportul in comun. Masinile aduc bani la buget, la fel firmele pe care Boc le vrea mutate din Cluj (sunt zeci de milioane de euro din impozite, fara exagerare, la care Boc renunta cu seninatate). Acum e scandal si cu spitalele. Fara suparare, chiar mai credeti ca Boc e un megaadministrator de oras? Si stati linistiti, nu sunt votant psd. Sunt nascut in Cluj, am trait aici, iar acum vad ca orasul asta nu isi pierde doar identitatea. Se sufoca.

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare