Închide

Tot mai mulți fermieri își vând animalele din cauza secetei și a scumpirilor la energie / Oamenii sunt hotărați să iasă în stradă, dacă Guvernul nu-i va sprijini

ActualitateEconomieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - nov. 06, 2022 0 137

Seceta extremă din acest an și scumpirile din ultima perioadă îngreunează mult viața fermierilor, relatează digi24.ro. Fără soluții care să le salveze afacerile, mulți dintre fermieri și-au dus animalele la abatoare. Oamenii sunt hotărați să iasă în stradă, dacă Guvernul nu-i va sprijini, așa cum au promis mai mulți oficiali.

Ferma lui Cristian Cadar, din Carei, județul Satu Mare, a rămas goală. După 25 de ani de activitate, proprietarul s-a văzut nevoit să ducă cele 88 de animale la abator. Cristian Cadar, fermier: „Din cauza secetei, a conjuncturilor nefaste pentru sector, profitul a fost în descreștere tot timpul și am ajuns la concluzia că e mai bine să lichidăm, decât să continuăm. N-a fost deloc ușoară, sunt 25 de ani de activitate în spatele meu, cu bune, cu rele. Am văzut pas cu pas că nu mai puteam merge înainte. În momentul în care veneau scadențele la facturi, nu le mai puteai plăti.”

Săptămâna viitoare, la Guvern, fermieri din toată țara se vor întâlni cu ministrul Agriculturii.

Citește integral pe Digi24.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare