Închide

Tot mai multe internări în terapie intensivă. Medicul Valeriu Gheorghiță: Anticipam creșterea. Valul 4 este al nevaccinaților

ActualitateSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - aug. 19, 2021 9 171

Numărul cazurilor grave de Covid-19 a crescut, iar ieri au fost înregistrate peste 500 de îmbolnăviri. Este o situație ca acum trei luni, a declarat la Digi24 medicul Valeriu Gheorghiță. El a spus că această creștere era anticipată și că este foarte probabil ca numărul infectărilor să ajungă în a doua parte a lunii septembrie la 1.600.

„Se anticipa această creștere, am transmis că din estimări, având în vedere implementarea relaxărilor și faptul că varianta Delta devine dominantă există această probabilitate de creștere. Considerăm că e foarte probabil să ajungem la final de august la peste 900 de cazuri pe zi și în septembrie, a doua parte, peste 1500 – 1600 de cazuri”, a spus Gheorghiță.

Medicul, care este coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a subliniat că indicatorul legat de severitatea cazurilor de Covid-19 este cel important, de care trebuie să se țină cont și a subliniat că doar prin vaccinare se poate obține o protecție mai bună față de formele severe de boală.

Valul 4 este al nevaccinaților, a spus medicul.

Medicul a afirmat că în România sunt încă foarte multe persoane ezitante la vaccinare, „comportament care nu e de câteva luni, ci de ani și ani de zile”.

Gheorghiță a afirmat că informarea medicală și prezentarea informațiilor pe înțelesul fiecăruia reprezintă elementul central al demersului de comunicare. El a adăugat că mesajul trebuie adaptat și  transmis de persoane care se bucură de încredere – preoții, cadrele didactice, polițiștii, primarul.

În ceea ce privește începerea anului școlar, medicul a subliniat că școala trebuie să înceapă fizic: „Nu mai putem să ne permitem încă un an în care copiii să stea acasă, s-a pierdut suficient de mult. Trebuie să facem un efort ca în acest an copiii noștri să meargă la școală.”

9 comentarii

  1. & Opinați că fumătorii nu au de ce să fie medici cu responsabilități precum coordonatorul campaniei de vaccinare, ? Păi să se vaccineze populația ca să poată fuma liniștit medicul Valeriu Gheorghiță, de exemplu, ?

  2. & Păi vine ăsta „făcut medic la apelul bocancilor” și zice că să faci și „imunitate de turmă” cu medici fumători, prin vaccinare, ? Păi ce bă să se vaccineze populația ca să puteți fuma voi liniștiți că aveți „protecția imunității de turmă”, ?

  3. & Sunteți de părere că pentru medici ar trebui interzis fumatul prin codul deontologic al profesiei, în scopul creștereii „imunității de turmă” , ?

  4. & Probabil că ar fi interesantă și o situație a cazurilor de COVID comparată cu numărul de medici fumători, pe județe, care probabil ar putea constitui și unul dintre aspectele „imunității de turmă” , ?

  5. @ Exprimarea „la apelul bocancilor” probabil că ar putea fi revendicată de domnul Emil Boc , care o folosește mai frecvent când ,,se exprimă” dumnealui , ? Însă care este treaba de imunitatea de turmă nu își face efectul, nici chiar la populația din Israel care s-a vaccinat într-un procent foarte mare și la care se anunță creșteri semnificative de cazuri de alte infectări cu COVID, ?

  6. & ,,Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca organizează examen de admitere în ciclul universitar de licență, sesiunea iulie 2021″ , ?

Scrie un comentariu

Articole similare