Închide

Tot ce nu știai despre jocul de baccarat

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 28, 2022 0 310

Baccarat-ul este un joc de cărți mai puțin cunoscut în țara noastră – iată câteva detalii despre istoria sa și de ce merită încercat în 2022!

Fun facts despre baccarat – tot ce nu știai despre acest joc de cazino!

Jocurile de cazino sunt foarte populare în țara noastră – de fapt, alături de Bulgaria, Croația și Polonia, România este una dintre cele mai importante piețe de gambling din Europa de Est. Industria jocurilor de noroc atrage în fiecare zi clienți, atât în agențiile stradale, cât și în mediul online.

Însă, ceea ce diferă în țara noastră este preferința pentru anumite jocuri în detrimentul altora – majoritatea jucătorilor aleg să-și încerce norocul sau să se distreze la sloturi ca la aparate gratis sau pe bani reali. Procentajul celor care aleg jocurile de masă și cărți, cum este baccarat-ul, blackjack-ul, ruleta sau poker-ul este ceva mai mic, însă deloc neglijabil.

Astăzi îți vom prezenta câteva motive pentru care te-ar putea tenta să iei loc la o masă de baccarat, cum acest joc menține un ritm la fel de alert ca îndrăgitele păcănele și care este istoria sa. Iată tot ce nu știai despre jocul de baccarat:

Cum și unde a apărut jocul de baccarat?

Un lucru surprinzător este că baccarat-ul are o istorie de peste 500 de ani, astfel că este, fără doar și poate, unul dintre cele mai vechi jocuri de cazino.

În vremurile de demult, baccarat-ul era considerat un joc exclusiv, practicat doar de înalta societate sau de aristocrați. Astăzi, însă, a făcut înconjurul lumii, astfel că îl regăsim peste tot, de la celebrul Las Vegas din Nevada, până la republica Macau din China, India și, bineînțeles, continentul european. Acest joc este inclus frecvent atât în oferta cazinourilor de lux localizate în centrele istorice, cât și în sălile de jocuri stradale mici sau chiar online.

Originea exactă a jocului de baccarat nu este cunoscută – există numeroase contradicții între istoricii vremii și analiștii din ziua de astăzi. Unii sunt de părere că a luat naștere în Franța, în timp ce alții sunt de părere că a apărut în Roma, Italia.

Consensul general este că a apărut în Italia în anii 1400 – aceasta este, de altfel, și cea mai populară teorie. Se crede că inventatorul jocului a fost Felix Falguiere – acesta i-ar fi dat numele de baccara – în limba italiană, cuvântul baccara înseamnă zero. Inventatorul i-ar fi dat acest nume pentru că, în baccarat, următoarele cărți au valoarea 0 – 10, valet, popă și damă.

Câțiva ani mai târziu, jocul a străbătut granițele Italiei și a ajuns în Franța – francezii au fost cei care i-au dat numele de baccarat. Astăzi, majoritatea dintre noi folosim denumirea franceză a jocului, denumire utilizată și în India sau Statele Unite.

Un lucru și mai interesant este faptul că regele Franței, Charles al VIII-lea, a considerat baccarat-ul un joc de viță nobilă. Din acest motiv, doar aristocrații și oamenii foarte bogați din Franța aveau șansa să-l încerce, de multe ori chiar în compania regelui însuși.

Abia câteva secole mai târziu, când jocul a ajuns în Anglia, a devenit accesibil tuturor.

Cum arată jocul de baccarat astăzi?

În ziua de azi, atât în România, cât și peste hotare, jocul de baccarat poate fi încercat de orice client care se înregistrează pe un cazino online. Dacă ești începător, este disponibilă varianta de baccarat online – în acest caz, vei juca împotriva software-ului computerizat sau a casei. Rezultatul rundei va fi decis de un algoritm matematic, tehnologia RNG (Random Number Generator).

Pe de altă parte, dacă vrei o experiență fidelă, exact ca într-un cazino real, poți alege și zeci de mese de baccarat live, cu software de la dezvoltatori cunoscuți (Playtech, Pragmatic Play sau Evolution Gaming).

Asemeni păcănelelor, și baccarat-ul este considerat un joc de noroc și are un ritm de desfășurare alert. La fiecare rundă participă două persoane – jucătorul și bancherul și sunt posibile 3 rezultate – jucătorul are cel mai bun scor, bancherul are cel mai bun scor sau egalitate.

În plus, cazinourile moderne oferă numeroase adaptări interesante sau variații ale jocului de baccarat, de exemplu Punto Banco, 3 Card Baccarat, Chemin de Fer sau Mini Baccarat. Toate acestea oferă un avantaj al casei mic, de 1% în medie.

Acest text are caracter PUBLICITAR

Nici un comentariu

Scrie un comentariu