Închide

Tone de lemn ilegal, zeci de metri cubi, pe un drum circulat din Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 24, 2020 0 343

Lemnele se fură cu tonele din păduri, s-a dovedit încă o dată aseară pe un drum european din Cluj, unde un camion avea încărcate în plus nu mai puțin de zece tone de lemn ilegal.

Aseară în jurul orei 19.30 polițiștii din Cluj au fost alertați printr-un apel la numărul de urgență 112 despre mai multe  transporturi de material lemnos care nu ar corespunde din punct de vedere gabaritic, pe DN 1 E60, pe raza localității Căpușu Mare. ”Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au identificat, inițial, un ansamblu de vehicule format din camion și remorcă, care transporta o încărcătură de material lemnos, în acest sens fiind prezentat un aviz de însoțire a materialului lemnos. În urma unei examinări sumare, au rezultat indicii despre o posibilă diferența de tonaj și volum. Reprezentanți ai ISCTR au efectuat cântărirea ansamblului de vehicule, rezultând un plus de aproximativ zece tone”, au explicat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, reprezentanți ai Gărzii Forestere Cluj, cu sprjinul Direcției Silvice Cluj au inventariat încărcătura și a reieșit un volum de 7,5 metri cubi de material lemnos, care nu se regăsea în avizul transportului respectiv.

Cantitatea care depășea volumul din aviz a fost confiscată iar șoferul a fost amendat pentru proferarea de injurii la adresa persoanelor prezente la fața locului. Amenzile au ajuns la 10.900 de lei.

La scurt timp, pe raza aceleiași localități a fost identificat un alt ansamblu de vehicule, care era încărcat cu material lemnos, parcat pe acostamentul carosabilului, fără ca în zona acestuia să poată fi identificat șoferul. E vorba de zece metri cubi de lemn care nu avea documente. Mașina a fost indisponibilizată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare