Închide

Tompa Gabor montează „Livada de vișini” la Teatrul Naţional din Maribor

Cultură by Actual de Cluj - iun. 17, 2015 0 415

Regizorul clujean Gábor Tompa pune în scenă spectacolul „Livada de vișini” de A. P. Cehov la Teatrul Naţional din Maribor, Slovenia. Spectacolul este realizat în coproducție cu Teatrul Național din Ljubljana, Slovenia, iar repetițiile au început deja de aproape o săptămână, în 11 iunie. E nevoie de luni întregi de repetiții: premiera e programată în 18 septembrie, în deschiderea stagiunii 2015-2016.

Dramaturgul spectacolului este cunoscutul teatrolog George Banu, iar scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu. Din distribuție fac parte actorii  Ksenia Mišič, Ales Valic, Vlado Novak, Nataša Matjašec Rošker, Kristian Ostanek, Ivo Ban, Ana Urbanc, Matija Stipanič, Davor Herga, Mateja Pucko, Maša Žilavec, Nejc Ropret, Viktor Meglič, Irena Mihelič și Mojca Simonič.

Teatrul Național din Maribor este cea mai importantă instituție culturală a Sloveniei de nord-est. A fost fondat în 1919, teatrul joacă un rol important în viața culturală și politică a Sloveniei. Acum Teatrul Național din Maribor este cea mai mare instituție culturală a Sloveniei, cu patru departamente – dramă, operă, balet și orchestră simfonică.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu