Închide

Tolo.ro: Hotel Stadion din Cluj, cu teren în zona de top a oraşului evaluat la preţ de apartament. Cui vrea Ministerul Tineretului să îl cedeze „spre folosire gratuită”

Sinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 25, 2018 0 3170

În toamna-iarna lui 2017, Federația de judo și Ministerul Tineretului şi Sportului s-au înțeles ca ministerul să-i cedeze organizației condusă de Cozmin Gușă, spre folosire gratuită, pentru 49 de ani, hotelul ”Stadion” din Cluj, scrie Tolo.ro. Valoarea hotelului Stadion, imobil și teren, a fost fixată la aproximativ 1,4 milioane de euro.

Terenul de 3.188 de metri pe care e plasat hotelul, aflat chiar peste Someș de Parcul Central, a fost evaluat de MTS la 319.000 de lei. În octombrie 2017, ministerul lui Dunca a înaintat proiectul de Hotărâre de Guvern. Ministerul de finanțe nu și-a dat însă avizul și a reîntors către MTS proiectul de HG de cedare a hotelului.

 

Plasat pe strada Eremia Grigorescu nr. 5-7, hotelul este localizat între Parcul Central ”Simion Bărnuțiu” și ”Parcul Cetățuia”. ”Stadion” este vecin cu un alt hotel, Grand Hotel Napoca. Operațiunea de preluare de către Federația de judo a hotelului e mai veche. Actualizarea valorii a fost făcută în ianuarie 2015. Printr-o comisie a DJST, valoarea hotelului, imobil și teren, a fost fixată la 6,4 milioane de lei, aproximativ 1,4 milioane de euro.

Conform notei de fundamentare și proiectului de HG întocmit de ministerul lui Marius Dunca, ”suprafața totală  a terenului este de 3.188 mp, construcție P+3, 68 locuri, 35 camere, restaurant, bar, centrală termică, bucătărie, anexe”. Din totalul valorii de 6,4 milioane de lei, terenul reprezintă 319.000 de lei. 3.188 de metri de teren sunt evaluați la 70.000 de euro, prețul unui apartament de două camere în Cluj, chiar pe aceeași stradă Eremia Grigorescu. Sau, altfel spus, la 21 de euro mp de teren. ”Numai terenul gol, având în vedere unde e amplasat, ar fi peste 1,5 milioane de euro”, spune un agent imobiliar din Cluj. La o estimare conservatoare a prețului, terenul în zona de top a unuia dintre cele mai scumpe orașe din România e subevaluat de 20 de ori!

Cum explică Marius Dunca hotărârea de a ceda hotelul? ”MTS sprijină fiecare federație pentru a-și desfășura activitatea de pregătire sportivă. Și, în funcție de fiecare situație, de strategia de descentralizare, precum și de modul în care este utilizat un imobil se iau decizii punctuale. Federația de judo utilizează hotelul Stadion din Cluj începând cu anul 2000. În ultimii 2 ani au ocupat hotelul în procent de 100% pe tot parcursul anului”, spune ministrul Dunca.

Citeşte investigaţia AICI

 

Imagine: Tolo.ro

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare