Închide

Grindeanu: toate contractele pentru electrificarea magistralei de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor, finanțate prin PNRR, au fost semnate

EconomieTop News by Actual de Cluj - dec. 30, 2022 0 224

Toate contractele pentru electrificarea magistralei de Cale Ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor, finanțate prin PNRR, au fost semnate, anunță azi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Aceasta, după ce CFR Infrastructură a semnat un nou contract cu o valoare de 1,61 miliarde de lei plus TVA. Contractul se referă la electrificarea și modernizarea secțiunii Cluj Napoca-Aghireș, lotul 1 al a magistralei de cale ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor, în lungime de 166,2 kilometri. Asocierea câștigătoare trebuie să finalizeze lucrările, pe cei 30,41 de km, în 42 de luni, dintre care primele șase luni sunt alocate proiectării.
Contractul prevede inclusiv o serie de lucrări civile în stațiile de cale ferată Cluj Napoca și Aghireș, dar și în haltele de mișcare Baciu Triaj și Gârbău.
Vor fi modernizate 13 poduri, 35 podețe și un pasaj superior la Tăietura Turcului, un pasaj pietonal subteran în stația de cale ferată Cluj Napoca și o pasarelă pietonală în stația CF Aghireș.
Contractele pentru electrificarea întregii magistrale de Cale Ferată Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor au ca sursă de finanțate Planul Național de Redresare și Reziliență: 9,36 miliarde de lei, fără TVA.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare