Închide

Toaletă publică de 120.000 de euro în Huedin. E singura din localitate și-a fost inaugurată cu mare fast: „Nu aveți voi la Cluj așa ceva!”

ActualitateSinteză știri naționale by Catalin Suciu - mai 08, 2019 0 400

Huedinul are probabil cea mai costisitoare toaletă din România.  Administrația locală a și inaugurat-o, de altfel, precum în cadrul unui mare eveniment, în prezența primarului Mircea Moroșan, care spune că „nu aveți voi la Cluj așa ceva”.

Adevărul.ro scrie că  120.000 de euro este suma aprobată de Consiliul local Huedin pentru singurul WC public din localitate. În afară de faptul că este mare – 153 de metri pătraţi, nicio altă dotare nu justifică preţul ridicat, menționează sursa citată.

Investiţia a fost dată în folosinţă la finalul săptămânii trecute cu ocazia Târgului „Produs de Cluj”, eveniment de la care n-a lipsit un grup de  politicieni liberali în frunte cu preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda. Toalet publică se află în centrul orașului și are dotări de bază: bazinele de apă ale WC-urilor sunt din plastic, sistemul de tragere a apei este manual, nu sunt uscătoare automate, utilizatorii vor trebui să folosească hârtie pentru a se şterge pe mâini.

Primarul Mircea Moroşan pune preţul mare pe seama TVA, a costurilor de proiectare, avize, racorduri de apă. „Nu s-au plătit 540.000 de lei pentru WC. Lucrarea în sine nu e aşa de scumpă, circa 300.000 de lei (circa 65.000 de euro), dar pentru că suntem instituţie de stat plătim mai mult, am plătit o groază de bani aiurea. Pe lângă investiţia efectivă, am plătit circa 30% alte cheltuieli: TVA, avize, proiectare, diriginte de şantier”. Primarul a mai susţinut că a fost vorba despre o lucrare complexă: „Nu aveţi voi la Cluj aşa ceva. Sunt 10 camere, lift pentru persoane cu dizabilităţi (nu e lift , ci elevator – n.r.), racordarea la apă a costat, evaluarea, canalizarea.”

Mai multe AICI

  • author photo two

    Catalin Suciu

    Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu