Închide

Titularizare la Cluj: 1 din 2 iau note sub minimul pentru titularizare, 13% cad examenul

Educaţie by Mihai Prodan - iul. 17, 2018 0 128

O mie de persoane, fix, dau examenul de titularizare la Cluj – dar numai 55% obțin medii peste 7, media necesară, teoretic, obținerii unui loc titularizabil. Alți 1 din 10 obțin medii sub 5, cu care nu pot obține nici posturi de suplinitori.

Să mai spunem că nu mai puțin de 122 s-au înscris dar nu s-au mai prezentat la examen. Din cei care s-au prezentat totuși, 86,3% au obținut medii peste 5. „Orice persoană cu această medie poate ocupa un loc în învățământ, dar nu toți pot fi titulari, trebuie să aibă medie peste 7, sunt 55,05% care au obținut această medie, e un procent asemănător cu cel de anul trecut, aproximativ 56%”, explică șeful Inspectoratului Școlar Județean, Valentin Cuibus. Un număr de 11 candidați au obținut media 10 – câte unul la educație muzicală, geografie, istorie, doi la pedagogie, unul ca educatoare, 3 la disciplina religie ortodoxă, 2 la germană ca limbă maternă.

Am întrebat-o pe adjuncta IȘJ Cluj Mariana Pop, dacă procentul de 1 din 2 candidați care să obțină medii sub 7 e mulțumitor. „E mulțumitorr la ce subiecte sunt”, spune ea, „e materie din toată facultatea și din liceu”.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare