Închide

Tișe: Sper să nu ajungem în situația de fi nevoiți să împrumutăm bani pentru a plăti facturile la gaz

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 08, 2022 0 212

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, recunosaște că bugetul de funcționare al instituției pe care o conduce  va fi afectat de creșterea prețurilor la energie și gaz, având în vedere consumul din cadrul entităților subordonate, precum Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului dar și muzeele și școlile speciale.

Tișe spune că încă nu are o evaluare clară a situației costurilor suplimentare, pentru că încă nu au venit toate facurile.

„Onor Ministerului Energiei, au mai uitat să trimită facturi pentru unele luni. Deci nu avem încă facturi. Dar creșterile anunțate, în mod clar le vom resimți în bugetul cheltuielilor de funcționare”, a comentat Tișe.

El a precizat că în principiu a luat în calcul să acopere necesarul de cheltuieli suplimentare din bugetul alocat investițiilor.

„Asta se va întâmpla, vom lua de la investiții și vom muta la funcționare, pentru a putea acoperi costurile la energie și gaze. Acum, eu sper că nu vom ajunge chiar în situația de a împrumuta bani pentru a putea achita facturi la energie și gaz”, a comentat liderul Consiliului Județean Cluj.

Sursa foto: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu