Tișe i-a făcut intrarea la șefia DGASPC, fostului procuror șef al DIICOT Cluj: „O să vedeți o schimbare” / Pensionarul procuror Mornăilă ocupă pentru început funcția de „director adjunct”
ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - nov. 01, 2024 0 611
Șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, își plasează apropiații în conducerea celor mai puternice și bănoase structuri de stat, subordonate. Fostul procuror șef al DIICOT Cluj, Florin Mornăilă, este bun prieten cu Alin Tișe (conform surselor din PNL Cluj), iar de astăzi el ocupă funcția de „director adjunct” în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), stufoasa instituție socială care consumă cea mai mare parte a bugetului județean.
Fără să-i pronunțe numele, Tișe a comentat într-o conferință de presă că „de anul viitor vom vedea schimbări semnificative” la nivelul DGASPC, sugerând că venirea „unui extern” la conducerea acestei instituții ar însemna o reordonare a cheltuielilor.
„Cheltuim cei mai mulți bani cu DGASPC, avem 800 de vârstnici în centre de îngrijire și 1000 de copii abandonați. Pentru toți aceștia, DGASPC are peste 1000 de angajați, pentru că așa ne obligă actele normative, trebuie asistenți, psihologi…ține de organizare internă”, a comentat Tișe, subliniind că-și dorește – „după perioada tulbure avută” – să fie eficientizată activitatea.
Tișe n-a dat lămuriri în ce fel ar trebui eficientizată activitatea DGASPC, menționând doar că actualul director general, Nicoleta Molnar, trebuie să înceapă să se înțeleagă și cu „oamenii din afară”, care n-au fost în niciun fel implicați „în acest tip de sistem: lasă că e bine și așa”, referindu-se evident la aducerea în funcția de director adjunct a fostului procuror Mornăilă.
„Sper să reorganizăm și să eficientizăm, pentru că, știți, că aici până și firma care asigura întreținere la centrală venea pe o anumită turnantă. De la achiziția de cartofi și hârtie igienică erau probleme…”, a mai comentat Tișe, cu mențiunea că „eficientizarea” nu va însemna în niciun caz că vor fi dați oamenii afară, însă fără să justifice de ce organigrama DGASPC are nevoie de 3 directori.
Mornăilă țintește, de fapt, poziția de director general, având în vedere că cea care ocupă în prezent această funcție, Nicoleta Molnar, urmează curând să se pensioneze.
Reamintim că Florin Mornăilă s-a pensionat, în anul 2022, din poziția de șef al DIICOT Cluj. Imediat el a fost angajat în Consiliul Județean Cluj, ca „expert”, cumulând pensia cu salariul și nefiind foarte clar care erau atribuțiile sale de serviciu la nivelul administrației județene. Mai precis, Mornăilă câștiga lunar 31.336 de lei (6.300 EURO), cu mențiunea că pensia sa ar fi de 24.000 de lei/lună, iar restul, peste 7.300, salariul de la Consiliul Județean. Din poziția de director adjunct al DGASPC, Mornăilă va avea un salariu cu mult mai mare, de peste 15.000 de lei.
Nici un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
Economiștii de la Romanian Economic Monitor-UBB Cluj: Incertitudinile politice amplificate de rezultatele alegerilor și de ascensiunea extremismului majorează riscurile economice. Estimarea de creștere a PIB-ului, revizuită la numai 1%
dec. 04, 2024 0
-
Primăria din Cluj-Napoca cumpără cel puțin nouă imobile, de pe piața liberă, ca locuințe sociale ca să desegrege Pata Rât, pentru peste 600.000 euro
dec. 04, 2024 0