Închide

Tinerii antreprenori din Cluj îşi fac patronat local. De ce?

ActualitateEconomie by Actual de Cluj - mart. 08, 2015 0 975

Clujul, una dintre cele mai dinamice pieţe din ţară în zona afacerilor „tinere” şi a start-up-urilor, va avea şi o divizie locală a Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România. Aceasta se lansează în martie. Menţionăm că județul este unul dintre cele mai active în zona antreprenoriatului tânăr, cu peste 2.200 de SRL-D-uri în funcțiune, în timp ce Bucureștiul, care este pe locul doi, are aproximativ 2.000.

„Aflate la debut de carieră ca antreprenor, multe persoane se confruntă cu dificultăți în dezvoltarea afacerii proprii. Datorită acestei nevoi de asistenţă şi sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi startup-urilor care activează pe piaţa economică locala a apărut iniţiativa de a înfiinţa divizia din Cluj-Napoca a Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România în parteneriat cu Departamentul pentru IMM din cadrul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, care va veni în întâmpinarea antreprenorilor debutanţi”, susţin iniţatorii ideii.

Evenimentul de lansare a patronatului va avea loc în 18 martie, când va fi prezent la Cluj şi Florin Jianu, fostul ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, în prezent presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania.

Agenda evenimentului, anunţată de organizatori:

• Prezentarea Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România şi prezentarea avantajelor înfiinţării diviziei din Cluj-Napoca.

• Prezentare Emil Vadana, fondator Outlead Marketing, care va aborda nevoia startup-urilor şi IMM-urilor de promovare într-un mod eficient şi cu implicaţii financiare reduse.

• Laviniu Chis, fondator al LC Learning & Consulting, care va prezenta oportunităţile şi modalităţile de finanţare din cadrul programelor naţionale destinate startup-uri şi IMM-urilor, şi anume programele SRL-D, START, Femeia Manager şi altele.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare