Închide

TIFF face curs opțional de cultură cinematografică într-un liceu din Cluj, vor să-l extindă în toată România după un an pilot

EducaţieTop News by Actual de Cluj - oct. 18, 2022 0 129

Organizatorii celui mai mare festival de cinema din România, Festivalul de Film Transilvania de la Cluj, fac primul curs opțional de cultură cinematografică pentru elevi, din țară.

Programul-pilot are loc, deocamdată, doar în Cluj-Napoca, la orele de dirigenție de la patru clase de a X-a și o clasă de a XI-a din cadrul Colegiului Național ”Gheorghe Șincai”, din această lună. Elevii vor folosi săptămânal un manual special creat pentru acest curs care include trei fișe de introducere în istoria cinematografiei și șapte fișe pedagogice aferente a șapte scurtmetraje. Profesorii din țară care vor să folosească aceste materiale la clasă sunt încurajați să contacteze organizatorii festivalului. ”Materialele educaționale au fost create pornind de la Programa școlară de consiliere și orientare pentru ciclul liceal. Astfel, cursul este destinat profesorilor diriginți de liceu care pot folosi catalogul de filme și fișele pedagogice pentru a aborda la clasă subiecte esențiale pentru dezvoltarea personală și profesională a adolescenților”, arată aceștia.
Selecția filmelor și scrierea materialelor a fost realizată de un grup de lucru permanent din care au făcut parte Crăița Nanu, care e selecționer de film la TIFF, Iulia Voicu – lector universitar la UNATC, Ioana Hanchevici – profesor coordonator la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, Octavian Dăncilă – selecționer de film la TIFF și programator la cinema Victoria, în Cluj-Napoca, Valentina Opriș  – psiholog pedagog la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, Maria Dobre – manager Programe Educaționale la TIFF și Claudia Droc  -manager Relații Internaționale la festivalul de film de la Cluj. Organizatorii doresc să dezvolte acest proiect, astfel încât să includă mai multe materiale educaționale și filme și să se extindă în cât mai multe școli din întreaga țară, după un prim an pilot.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare