Închide

TIFF continuă la București, Sibiu și Oradea. Medie de 4500 de spectatori pe zi după ediția a 19-a încheiată la Cluj în plină pandemie

ActualitateFilmTop News by Actual de Cluj - aug. 10, 2020 0 225

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat duminică, pe 9 august și a fost prima organizată exclusiv în aer liber.

Cel mai mare eveniment din România dedicat filmului a atras, timp de zece zile, un număr de 45.000 de participanți. Au rulat 157 de filme din 49 de țări, înt-un total de 232 de proiecții (față de circa 400 în 2019), în 14 locații din Cluj-Napoca și împrejurimi. A fost primul mare festival din Europa care a câștigat pariul cu pandemia și s-a ținut live, cu public, în condiții speciale.

În topul preferințelor spectatorilor s-au aflat, în acest an, filmele La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani (r. Nicolas Bedos)Mama (Madre, r. Rodrigo Sorogoyen), Corpus Christi (r. Jan Komasa), La dolce vita (r. Federico Fellini), evenimentele din programul Weekend la Castel și cele organizate la Arkhai Sculpture Park din Vlaha, după cum au transmis organizatorii.

51 dintre evenimentele programate la această ediție au fost sold-out.

Toate cele 500 de locuri disponibile în Piața Unirii din Cluj-Napoca au fost ocupate în fiecare seară dar, chiar dacă festivalul s-a încheiat, câteva dintre hiturile ediției pot fi urmărite în continuare online până pe 16 august, pe TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), platforma de video streaming a festivalului. Anul acesta, un număr record de 600 de aplicanți și-au exprimat dorința de a fi voluntari la TIFF, peste 250 dintre ei fiind selectați pentru a asigura, alături de echipa festivalului, buna desfășurare e evenimentelor și implementarea măsurilor de siguranță.

Filme de la ediția din acest an, dar și alte pelicule premiate se vor vedea la București într-un spațiu central, în fiecare weekend, între 7 august și 27 septembrie, la CINEMA SUB CLAR DE LUNĂ. Proiecțiile au loc în aer liber, vinerea, sâmbăta și duminica, într-un spațiu amplu alăturat Casei Florescu-Manu de pe Calea Victoriei 192A (vizavi de Casa Vernescu), care permite găzduirea a maximum 150 de spectatori, cu respectarea regulilor de siguranță sanitară. Programul complet: https://eventbook.ro/program/cinema-sub-clar-de-luna

În perioada 27-30 august, filme de la TIFF vor ajunge pe marele ecran la Sibiu, pentru cel de-al 14-lea an consecutiv, iar între 11 și 13 septembrie, titlurile ediției se vor vedea la cea de-a treia ediție TIFF Oradea, tot în aer liber.

Foto: Tiff/facebook

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu