Închide

Prima companie românească de software listată la bursă transformă Consiliul Județean din Cluj în prima instituție smart din țară

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - aug. 10, 2020 0 1233

Asocierea LIFE IS HARD SRL, Cloud Soft SRL, Nordlogic Software SRL, SC efectRO SRL se va ocupa digitalizarea serviciilor Consiliului Județean Cluj menită să schimbe relația instituției cu cetățenii și să încurajeze interacțiunea on-line. Asocierea a fost desemnată câștigătoare a concursului de soluții privind digitalizarea instituției în cadrul proiectului european „Smart Territory” , adjudecându-și contractul cu valoare estimată la nivelul sumei de peste 2,8 milioane lei. Firmele urmează să se ocupe de trei aplicații informatice prin care va fi creat un atlas digital cu informații despre zone/terenuri, proiecte urbanistice, un ghișeu unic pentru depunerea/eliberarea documentelor, plus o arhivă digitală, toate menite să și reducă timpii de avizare/eliberare a documentațiilor de urbanism.

Concursul de soluții s-a derulat în cadrul proiectului SMART TERRITORY prin care județul Cluj urmează să devină prima instituție smart din țară care își digitalizează serviciile oferite cetățenilor.

Proiectul este unul cu finanțare europenă. Câștigătorul a fost desemnat în 10 august, după cum a anunțat Consiliul Județean. Premiul I este similar cu un contract în valoare de peste 2,8 milioane de lei și a fost câștigat de asocierea LIFE IS HARD SRL, Cloud Soft SRL, Nordlogic Software SRL, SC efectRO SRL. Aceștia trebuie să realizeze trei aplicații informatice interconectate, cu o grafică unitară – un atlas digital cu informații despre zone/terenuri, proiecte urbanistice, un ghișeu unic pentru depunerea/eliberarea documentelor, plus o arhivă digitală, toate menite să și reducă timpii de avizare/eliberare a documentațiilor de urbanism.

În perioada imediat următoare Consiliul Județean va iniția procedura de negociere a contractului cu asocierea desemnată câștigătoare, urmând ca, ulterior, să aibă loc semnarea contractului și implementarea efectivă a proiectului care are ca scop diminuarea interacțiunii fizice a cetățenilor cu forul județean.

„Noile aplicații, care vor beneficia de o grafică unitară și de o serie de funcționalități interconectate și interoperabile, vor ușura efortul cetățenilor în ceea ce privește completarea cererilor, depunerea documentelor necesare, urmărirea parcursului acestora, plata taxelor și alte operațiuni în timp rapid, electronic, de oriunde, fără a fi necesară deplasarea la sediul instituției”, a transmis Consiliul Județean.

LIFE IS HARD este prima companie românească de software listată la Bursa de Valori Bucuresti – piața AeRo. Firma a fost înfiinţată de Erik Barna, care ulterior s-a asociat cu antreprenorul Cătălin Chiş, care a dezvoltat grupul de firme Active Power Solutions, cu activităţi în domeniul tehnologiei. Anul acesta, Life is Hard a dezvoltat un robot software prin intermediul unei platforme digitale, robot care procesează până la 1.500 de facturi pe zi.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare