Închide

TIFF are în acest an prima femeie-șofer pentru invitați: nu i-au trebuit decât 16 ediții

Actualitate by Mihai Prodan - iun. 07, 2017 0 430

Așa da: festivalul de film Transilvania dă exemplu când angajează prima femeie-șofer pentru invitații festivalului … la a 16-a ediție.
Claudia Oltean e prima femeie șofer din istoria festivalului de film Transilvania, ajuns în aceste zile la a 16-a ediție. Chiar și așa, a ajuns în această poziție doar după ce a insistat și i-a scris directorului festivalului, Tudor Giurgiu, încă de anul trecut. S-a înscris la un concurs pentru postul de șofer după un anunț: „Candidaţii pentru postul de şofer trebuie să cunoască foarte bine Clujul, să ştie limba engleză, să aibă permis de conducere categoria B şi să fie simpatici şi politicoşi”. De altfel, s-a ajuns ca doar în 2017 festivalul să aibă o femeie-șofer între cei nu mai puțin de 27 implicați, pe an, pentru că Oltean a fost singura femeie care și-a manifestat dorința în acest sens, până acum, spune și coordonatorul departamentului de transport al TIFF, Cătălina Pop.

Claudia Oltean e taximetristă de 18 ani și are permis de conducere de 25 de ani. E o performanță să fie prima femeie din istoria de 16 ediții a festivalului, având în vedere că, în fiecare an, organizatorii antamează nu mai puțin de 25 de șoferi, plus două rezerve. „Vin din medii foarte diferite. Nu toți sunt șoferi de profesie, majoritatea vin din alte zone, avem de exemplu inclusiv cântăreți de operă care lucrează ca șoferi la TIFF, oameni care au lucrat la SMURD sau au fost pompieri. Când îi primim ne contează să vorbească limbi străine de circulație largă, experiența de câțiva ani buni ca șofer. de obicei oamenii cu vechime în festival au întâietate”, explică reprezentanții festivalului pentru actualdecluj.ro. Nu sunt voluntari: toți cei 25 de șoferi, plus cele două rezerve, sunt remunerați pentru serviciile prestate.

Aici o postare pe blogul TIFF despre prima femeie-șofer din istoria festivalului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare