Închide

TIFF.15 la final: „O ediție foarte puternică”, „ediția cu cel mai mare număr de spectatori din istoria festivalului”

ActualitateCulturăTop News by Luminiţa Silea - iun. 06, 2016 0 389

Ediția cu numărul 15 a Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a închis oficial duminică seara cu filmul Belgica care a rulat în aer liber în Piața Unirii. „Un film belgian și comedie și dramă și ușor și greu și cu muzică, despre o petrecere care am vrea să nu se termine niciodată, dar care din păcate la un moment dat trebuie să se termine. Petrecerea e în film, dar a fost și aici la Cluj. Ea se cheamă TIFF”, a sintetizat directorul artistic Mihai Chirilov. Acesta a urcat alături de președintele Tudor Giugiu pe scena din Piața Unirii, înainte de a rula filmul, pentru a mulțumi încă o dată publicului care a venit la filme.

La finalul ediției aniversare a TIFF, cea cu numărul 15, după maratonul de zece zice și 248 de filme, Mihai Chirilov a ținut să mulțumească echipei de conducere a festivalului – Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu și Cristian Hordilă, dar și celor 230 de membri ai echipei și 350 de volunturi care au făcut care „ediția aniversară să fie una foarte mișto”. Pentru ei a cerut aplauze publicului stâns în Piața Unirii ca să urmărească filmul de închidere a Festivalului, Belgica.

tiff

„A fost o ediție foarte puternică, plină de evenimente, ați văzut-o pe Sophia Loren, am avut un film românesc foarte bun care a căștigat trofeul Transilvania, Câini, un altul cu cel mai mare punctaj în preferințele publicului, 4,92 dintr-un total de 5, Sieranevada a lui Cristi Puiu. O ediție de care să ne amintim peste ani și ani”, a sintetizat Chirilov cele 10 zile de TIFF.15.

VEZI AICI DETALII DESPRE GALA DE PREMIERE:

Final de TIFF.15: Premianţii ediţiei şi promisiunea Sophiei Loren – “Ne vedem la anul!”

Președintele Festivalului, Tudor Giurgiu a mulțumit și el publicului care a făcut ca ediția aniversară cu numărul 15 să fie cea cu cel mai mare număr de spectatori din istoria Festivalului. „Am vorbit foarte mult. Nu mai am chef să vorbesc nimic, vreau să vă mulțumesc vouă pentru că ați venit la filme. Cred că e ediția cu cel mai mare număr de spectatori, dar cifra o vom anunța mâine (astăzi-n.red)”. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că n-a dat ploaie și a trebuie să anulăm proiecțiile în aer liber. Sper să avem și la anul un TIFF nemaipomenit”, a fost concluzia președintelui TIFF.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.