Închide

Tezaur dacic, descoperit într-o pădure din județul Alba cu ajutorul unui căutător de comori, după o investigație pornită de la o postare în mediul online

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 22, 2022 0 135

Polițiștii din Alba, în colaborare cu arheologii Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, au descoperit, în urma unei investigații pornite de la o postare în mediul online, un tezaur monetar antic. Au fost ajutați de un căutător amator de comori, posesor al unui detector de metale. Acesta a găsit inițial un tezaur de argint și i-a condus pe arheologi la un complex arheologic din perioada dacilor.

Obiectele ar proveni din epoca dacică, iar, în urma unei prime estimări, a rezultat că ar avea o deosebită valoare patrimonială, au transmis ieri reprezentanții IPJ Alba.

Cum au început căutările: în septembrie, polițiștii specializați în protejarea patrimoniului cultural național din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au deschis o anchetă cu privire la posibila descoperire a unui tezaur.

Asta după ce, în mediul online, a fost identificată postarea unei persoane, din care rezulta că, în luna august a.c., a găsit 22 de monede antice din argint, într-o pădure din județul Alba, pe care le-a predat reprezentanților administrației publice locale, arată c.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare