”Țeparul” Traian Onuc, arestat 30 de zile după fapte care s-au petrecut acum 2 ani, ar fi înșelat sute de clienți, dosarul penal se referă la doar două plângeri
Actualitate by Actual de Cluj - feb. 01, 2023 0 345
Arestarea presupusului țepar Traian Onuc, în urmă cu două zile, pentru înșelăciune în formă continuată, se referă la doar două fapte, care datează din urmă cu doi ani.
Astfel, Onuc a fost arestat după ce ar fi înșelat două persoane, în perioada ianuarie – martie 2021, în același mod în care ar fi înșelat sute altele, promițând apartamente sub prețul pieței pe cre nu avea de gând să le finalizeze, și nici mijloacele s-o facă.
Informațiile vin din propunerea procurorilor de arestare perventivă a acestuia, obținută de actualdecluj.ro. Aceasta în condițiile în care împotriva acestuia au fost deschise mai multe procese, cu sute de părți vătămate și prejudicii de milioane de euro, unul dintre acestea are termen chiar mâine.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca arată că, în fapt, s-a reținut că cei doi suspecți, în perioada ianuarie-martie 2021, în baza unei rezoluții infracționale unice și având o legătură subiectivă, au indus și menținut în eroare două persoane vătămate, prezentându-le ca adevărate împrejurările mincinoase că se va finaliza construcția apartamentelor și se va transfera dreptul de proprietate ca urmare a încheierii unor acte de vânzare-cumpărare, referitoare la apartamentele în construcție într-un imobil situat pe strada Miko Imre din Cluj-Napoca, deși nu exista nicio intenție, și nici mijloace materiale, de a se finaliza lucrarea și de a se transfera dreptul de proprietate. Cei doi suspecți arestați s-au folosit în acest scop de înscrisuri false intitulate antecontracte de vânzare-cumpărare, un suspect folosind și nume false, respectiv P.A și A., precum și calități mincinoase de inginer sau șef de echipă. În acest mod cele două persoane vătămate au fost amăgite și astfel au transferat sumele de 16.000 de euro și 54.000 de euro în contul bancar deschis de către complice, cont pe care era împuternicit primul suspect, care ulterior a și retras sumele de bani.
Pentru că este vorba de două acte, Onuc a fost acuzat de înșelăciune în formă continuată.
Prin referatul din cadrul dosarului penal 4412/P/2022 al procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca din 31 ianuarie, adică ieri, a fost propusă arestarea preventivă a doi inculpați iar judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul
Judecătoriei Cluj-Napoca a admis la aceeași dată propunerea, dispunând prin încheierea 10/2023 arestarea preventivă a celor doi inculpați pe o perioadă de 30 de zile. actualdecluj.ro a solicitat motivarea arestării preventive și revenim cu informații. Între timp amintim că în celebrul caz al blocurilor de pe strada Miko Imre, în construcție de zece ani, numărul persoanelor păgubite ajunge la câteva sute. Cel puțin două procese, fiecare cu câte aproximativ 150 de părți vătămate, sunt înregistrate pe rolul instanțelor clujene.
În doar cel mai recent proces deschis împotriva lui Onuc, înregistrat la Tribunalul Cluj în urmă cu două săptămâni, numărul părților vătămate se numără cu zecile. În proces Onuc e cercetat pentru infracțiunea de înșelăciune în formă continuată. Mai exact e vorba de nu mai puțin de 186 de persoane care s-au constituit părți vătămate în proces. În data de 11 ianuarie instanța Tribunalului Cluj a constatat legalitatea sesizării instanței și a deschis procesul împotriva lui Onuc, acuzat de infracțiunea de înșelăciune în fomră continuată cu consecințe deosebit de grave. Mai jos minuta instanței:
Solutia pe scurt: În baza art. 346 alin. 2 Codul de procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii: O. T., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată, cu consecinţe deosebit de grave, prev. de art. 2561 rap. la art. 244 alin. (1) şi (2) C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen. (186 acte materiale) şi F. I. C., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, prev. de art. 244 alin. (1) şi (2) C.pen. (faptă comisă în dauna persoanei vătămate R. S.-M.), după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 11.01.2023.
Aici toate detaliile
Un alt proces, tot pentru înșelăciune și tot cu zeci de părți vătămate, are termen chiar mâine, în 2 februarie, tot la Tribunalul Cluj. Aici detalii
Citește și:
https://actualdecluj.ro/urbanismul-din-cluj-teparul-florea-ianson-traian-acum-traian-onuc-a-fost-arestat-din-nou-a-continuat-sa-vanda-apartamente-in-cluj-napoca-sub-pretul-pietii-in-blocuri-fara-acte-legale-politistii-a/