Închide

Teatrul de păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca împlinește peste câteva zile 73 de ani de la deschidere și pregătește un eveniment aniversar

Cultură by Actual de Cluj - ian. 31, 2023 0 95

Teatrul de păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca împlinește peste câteva zile 73 de ani de la deschidere și pregătește un eveniment aniversar.

Duminică 5 februarie se împlinesc 73 de ani de la înființarea Teatrului de Păpuși ”Puck” din Cluj-Napoca. Clujenii sunt invitați să ia parte la evenimentul aniversar care va avea loc cu acest prilej la finalul acestei săptămâni. Sărbătoarea începe sâmbătă, 4 februarie, de la ora 11, cu spectacolul ”Te aștept!”/”Eljöhetnél hozzám!”, în regia Ibolyei Varga. Acţiunea se petrece în Vestul Sălbatic, iar roul poveștii este un băiat orfan. Este povestea unei comunități cu o Vulpe elegantă şi suspicioasă, un Bătrân îmbufnat, o Vrăjitoare care încearcă să-şi ascundă bunătatea și altele. Regia este semnată de Kovács Ildikó, într-o nouă versiune scenică de Varga Ibolya.

Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Aniversarea a 73 de ani de teatru de păpuși la Cluj-Napoca va continua duminică, 5 februarie, de la ora 11, cu spectacolul ”Pălăria buclucașă”, de de Tohby Riddle, în regia lui Rachel Warr și a Andrei Ștefan. Este povestea unui tată și a fiicei lui, ale căror vieți se schimbă în ziua în care o pasăre își face cuib într-un loc neobișnui. Este un spectacol nonverbal. Vârsta minimă recomandată este de cinci ani.
Zilele Teatrului de Păpuși ”Puck” se vor încheia cu spectacolul ”Don Quijote” (foto), de Miguel Cervantes, în regia lui Ioan Brancu, programat pentru duminică, 5 februarie, de la ora 17. ”Don Quijote merge până la absurd în numele cavalerismului. Alături de partenerul său credincios, Sancho Panza, eroul nostru luptă cu îndrăzneală împotriva unor rele imaginare, pentru a-și dovedi valoarea. Această adaptare este o alegorie dinamică și puternică a proiecțiilor minții naive a eroului, pentru a-și crea lumea perfectă, dar efemeră”, arată instituția de cultură. Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de zece ani.

Biletul de intrare la spectacolele prezentate în weekend costă 40 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru pensionari și 10 lei pentru preșcolari, elevi și studenți. Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, în format cash, înainte de intrarea la spectacole.
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și are un repertoriu format din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu