Închide

Taximetriștii au cerut dublarea tarifelor. Primăria i-a apostrofat pentru calitatea serviciilor

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 05, 2018 0 562

Igiena, aspectul mașinilor interior și exterior, fumatul în taxiuri sau refuzul de a a efectua curse scurte sunt printre reproșurile aduse de reprezentanții Primăriei taximetriștilor din oraș, după ce aceștia s-au întâlnit săptămâna aceasta cu oficialii instituției.

În cadrul discuțiilor s-a cerut ajustarea tartifelor de taxi practicate în Cluj-Napoca prin actualizarea acestora cu rata inflației pentru perioada 2014-2017.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, propunerea făcută a fost cea de majorare a tarifelor maximale reglementate prin hotărâre de Consiliul Local și practicate în Cluj-Napoca. „Noi nu am susținut această propunerea venită din rândul taximetriștilor participanți la discuții, de a mări tarifele. S-a propus o creștere până la 3,75 lei/km, tarif maximal pe zi și 4 lei, tariful pentru cursele de noapte. Nici majoritatea celor prezenți n-au fost de acord cu ea. În Cluj avem și așa tarife mai mari ca cele practicate în capitală, unde este 1,69 lei pe kilometru. S-au cerut tarife la fel ca cele din Sibiu, însă acolo nu există rulajul de la noi. În plus, înainte să ceri tarife mai mari, trebuie să te preocupe calitatea serviciilor. Noi le-am spus că de aceea oamenii preferă Uber, pentru că mașinile sunt curate, nu se fumează, nu se ascultă muzică la maxim. Și serviciile de taxi de la noi din oraș trebuie îmbunătățite. Aici am cerut soluții dar nu au prea avut. Am dat această temă reprezentanților taximetriștilor și așteptăm propuneri”, a menționat Tarcea.

Reprezentanți ai taximetriștilor au anunțat public că Primăria a promis că va analiza posibilitatea ca taximetrele să circule pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun, doar cele cu Ocupat pe cupolă.

Taximetriștii au mai cerut reorganizarea standului de taxi de la aeroport. În acest sens, Primăria le-a cerut taximetriștilot să vină cu propuneri, după care municipalitatea le va analiza și va veni cu cea mai bună soluție.

Tarifele maximale de taxi sunt reglementare prin HCL nr. 597/30.12.2013 iar acestea sunt de 2,25 lei /km pe timp de zi, respectiv de 3,00 lei /km pe timp de noapte, cu TVA inclus.

 • Tags
  author photo two

  Luminiţa Silea

  Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare