Închide

Tamiflu pentru Coronavirus? Atenționarea medicilor privind tratamentul luat „după ureche”

Actual de ClujActualitateSănătate by Actual de Cluj - mart. 19, 2020 0 8899

Medicii de familie din Cluj-Napoca avertizează că nicio persoană nu ar trebui să se trateze „după ureche”, pentru că și-ar putea face mai mult rău decât bine. În ultimele zile au apărut informații în mediul online cu privire la posibile tratamente contra infecției cu noul Coronavirus. Unul dintre medicamentele despre care se vorbește este Tamiflu folosit în tratarea gripei.  Președintele Asociației Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, a declarat pentru actualdecluj.ro că nu recomandă folosirea medicamentului pentru că nu se știe dacă este sau nu eficient.

Mai multe materiale de presă redau schemele de tratament pe care medicii le-ar folosi pentru tratarea pacienților cu noul Coronavirus. Unul dintre medicamentele despre care se vorbește este Tamiflu, un medicament pentru tratarea gripei, accesibil de altfel în orice farmacie. Președintele Asociației Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, a declarat pentru actualdecluj.ro că pe internet circulă foarte multe informații și că nu recomandă folosirea medicamentului pentru că nu se știe dacă este sau nu eficient și pot avea efecte adverse. „Fiind o infecție cu un virus nou nu știm cum va reacționa”, a spus Emilia Costiug, care a precizat că e periculos să ne tratăm singuri.

De ce nu este recomandat Tamiflu

Și medicul de familie Szilárd-László Gombos susține că trebuie să fim precauți. „Nu este recomandat să folosiți Tamiflu. Au mai încercat și alții să-l folosească în alte probleme și s-au întors înapoi la medic. Dacă îl folosim, virusul gripei devine rezistent și la acest medicament. Și e singura armă împotriva gripei”, a declarat pentru actualdecluj.ro Gombos. „Nu s-a dovedit că este eficient”, a mai spus și medicul de familie Valeria Mureșan. „Orice tratament are efecte secundare, dar dacă nu știi să faci bine măcar să nu faci rău”, a declarat Valeria Mureșan.

Ieri, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat cel mai mare studiu terapeutic centrat asupra coronavirusului SARS-CoV-2, denumit SOLIDARITY. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu