Închide

Sute de turiști sunt așteptați de Paști pe litoral și peste 30.000 de 1 Mai/ Tarifele vacanţelor pe litoral au crescut cu cel puţin 15%

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - apr. 16, 2022 0 61

Câteva sute de turişti sunt aşteptaţi pe litoral săptămâna viitoare, de Paşte, în timp ce de 1 Mai numărul acestora va fi de peste 30.000, estimează operatorii din turism, relatează g4media.ro

Dacă de Paşte litoralul ţării noastre nu este printre destinaţiile turistice favorite, românii preferând agroturismul în România sau o vacanţă în străinătate, de 1 Mai agenţii economici de pe litoralul românesc îşi iau „revanşa”, având „primele serii consistente de turişti” din an.

„De Paşte, în general, litoralul nu este o destinaţie favorită, pentru că românii aleg fie o destinaţie externă, sau dacă vorbim de România se preferă destinaţiile de agroturism mai ales, acolo unde sunt bine conservate şi promovate. Dacă vremea este frumoasă, sigur mereu avem şi turişti care aleg să vină pe litoral, mai ales că ceremonia noastră de Paşte – lumina care vine de la malul mării este o ceremonie mai specială faţă de restul ţării. De cealaltă parte însă, se situează vânzările pentru 1 Mai, atunci când întotdeauna ne luăm, să zicem aşa, revanşa, în sensul că 1 Mai este de fapt primul moment în care avem primele serii consistente de turişti. Este adevărat, vorbim de turişti tineri, turişti foarte tineri, dar şi de familii mature cu copii mai ales dacă vremea este frumoasă”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele onorific al asociaţiei patronale RESTO Constanţa, Corina Martin.

Potrivit acesteia, de Paşte pe litoralul românesc vor fi câteva sute de turişti, unităţile de cazare cu centre SPA, de relaxare, fiind cele mai căutate, în special de familii.

„Vor fi câteva sute de turişti de Paşte, în general pe litoral, (…) hotelurile care au SPA, aceste facilităţi de repunere în formă, au câştigat foarte mult în ultima vreme. Oamenii îşi îngrijesc puţin şi sănătatea, pe lângă dorinţa de a pleca undeva şi atunci, combinaţia aceasta între cazare, masă, dar şi proceduri de repunere în formă, după o perioadă care ne-a marcat, această combinaţie este cea mai căutată în acest moment de familii, chiar şi de Paşte”, a spus reprezentanta RESTO Constanţa, potrivit Agerpres.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare