Închide

Sute de testeri vin la Cluj, la a 13-a ediție a Romanian Testing Conference (RTC), în iunie

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iun. 03, 2023 0 199

Sute de testeri vin la Cluj, la a 13-a ediție a Romanian Testing Conference (RTC), între  și 8 iunie.

La Cluj vin specialiști în IT, pasionați și experți din Europa și din Statele Unite ale Americii. Timp de trei zile, participanții vor interacționa cu unii dintre experții de top de la nivel mondial în materie de programare, testare și inteligență artificială. ”Se vorbește tot mai des, în ultimele luni, despre inteligența artificială, roboți și automatizare. Iar ediția noastră din acest an, cu numărul 13, este chiar despre schimbare, de fapt despre facilitarea schimbării (Enabling change). Cum ne raportăm la aceste schimbări, cum ne adaptăm și ce se schimbă în munca noastră? Credem că RTC2023 aduce pe masă teme relevante pentru toți pasionații și specialiștii din tehnologie și ne bucurăm foarte tare că avem 29 nume foarte relevante la nivel internațional care abordează teme vitale pentru industrie și nu numai”, spune Andrei Conțan, co-fondator Romanian Testing Conference.

Evenimentul cuprinde zeci de prezentări, tutoriale, competiții și activități menite să-i ajute pe participanți să învețe tehnici noi.

În fiecare an, un reprezentant de marcă de la nivel internațional al industriei devine coordonatorul ediției, iar anul acesta rolul de chairperson îi revine Lenei Nyström Wiberg. ”Crearea de software a însemnat întotdeauna schimbare, dar viteza schimbării atinge cote pe care nu le credeam posibile când am început ca dezvoltator în 1999. Cred că testerii, în general, sunt afectați de această schimbare mai mult decât majoritatea profesiilor din industria IT, dar deținem, de asemenea, un spațiu care ne face să fim mari agenți ai schimbării, într-un mod în care multe alte roluri nu o au”, spune ea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu