Închide

Sute de mii de listele de așteptare pentru vaccinul împotriva coronavirusului. Cei mai mulți din țară, după București, zeci de mii, sunt la Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 31, 2021 0 379

Sute de mii de listele de așteptare pentru vaccinul împotriva coronavirusului, cei mai mulți din țară, după București, fiind la Cluj – e vorba de zeci de mii.

E vorba de 58.000 de persoane aflate pe listele de așteptare în Cluj, cele mai multe din țară după București, după cum arată coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă. Acesta a spus că acum pe aceste liste  sunt înscrise trei sferturi de milion de oameni – mai exact 760.000 de persoane pe listele de așteptare. ”Este un număr relativ constant, în condiţiile în care în această perioadă au fost notificate peste 310.000 de persoane din listele de aşteptare, din care mai mult de 70% s-au şi programat. Faptul că avem o listă de aşteptare relativ constantă este un lucru mulţumitor”, a spus el.
Pe această listă cele mai multe persoane – 144.000 – sunt din Bucureşti, urmat de Cluj cu 58.000 de persoane și județele Prahova și Ilfov cu 36.000 și respectiv 30.000 de persoane pe listele de așteptare.

Amintim, aproape trei sute de clujeni au avut reacții adverse la vaccinurile împotriva coronavirusului – mai puțin de două cazuri la mie. În total până acum au fost vaccinați aproape 150.000 de clujeni – mai exact 148.884, dintre care peste trei mii doar în ultimele 24 de ore. Aproape trei sute dintre aceștia, adică 289, au manifestat reacții adverse, după cum arată datele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – adică 0.19%. Clujul e unul dintre județele din țară cele mai afectate de pandemie, cu sute de cazuri noi depistate în fiecare zi și, în total, cele mai multe cazuri depistate de la debutul pandemiei până în prezent după București și Timiș. Rata de infectare e la rândul ei printre cele mai ridicate din țară iar aceasta zilnic, de luni bune.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare