Închide

300 de clujeni au avut reacții adverse la vaccinul anti-Covid, sub 0.2%

Sănătate by Actual de Cluj - mart. 30, 2021 1 388

Aproape trei sute de clujeni au avut reacții adverse la vaccinurile împotriva coronavirusului – mai puțin de două cazuri la mie.
În total până acum au fost vaccinați aproape 150.000 de clujeni – mai exact 148.884, dintre care peste trei mii doar în ultimele 24 de ore. Aproape trei sute dintre aceștia, adică 289, au manifestat reacții adverse, după cum arată datele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – adică 0.19%.

Amintim, Clujul e unul dintre județele din țară cele mai afectate de pandemie, cu sute de cazuri noi depistate în fiecare zi și, în total, cele mai multe cazuri depistate de la debutul pandemiei până în prezent după București și Timiș. Rata de infectare e la rândul ei printre cele mai ridicate din țară iar aceasta zilnic, de luni bune.

Un comentariu

  1. Interesant ar fi sa aflam tipurile de reactii la o luna, doua poate chiar 3, pentru diferitele tipuri de vaccin. Esantionul folosit pentru studiile clinice au raportat reactii variate dupa diferite perioade de timp. Cea mai indepartata reactie de monumentul rapelului a fost la 48 de zile (pareza temporara faciala).
    De asemenea, am auzit persoane, din proximitatea mea, care s-au plans, la o luna distanta, de dureri articulare, ganglioni durerosi, picioare dureroare etc. Sigur ca nu e stiintific sa le legi de un vaccin mai ales daca a trecut o luna dar totusi poti sa-ti pui intrebari mai ales ca au trecut repede aceste simptome. Scuzati ignoranta… poate exista o forma de raportare a acestor reactii la distanta de al doilea rapel dar nu e popularizata suficient cat sa fi auzit de ea sau sa fiu incurajata sa o folosesc.

Scrie un comentariu