Închide

Sute de invenții într-un salon de inventică de la Cluj care se deschide mâine virtual

Educaţie by Actual de Cluj - nov. 17, 2020 0 122

Sute de invenții au fost înscrise pentru jurizare la un festival de inventică de la Cluj, ajuns la a 27-a ediție, și care în acest an are loc doar online.

E vorba de Salonul Pro Invent, care era organizat până acum la pavilionul Expo Transilvania și care în acest an va fi organizat pe Internet, de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Festivalul are loc în acest an între 18 și 20 noiembrie. ”Aflat la cea de-a XVIII-a ediție, salonul reunește peste 50 de entități participante din rândul universităților, institutelor, centrelor de cercetare, clusterelor, firmelor, precum și persoanelor fizice, care au înscris pentru jurizare peste 400 de invenții”, arată reprezentanții universității clujene.

Salonul include Conferința Cercetării din UTCN, unde se vorbește despre robotică medicală, vehicule inteligente, eficiența energetică, sisteme cloud, conducere autonomă a mașinilor și altele. Și în acest an, publicul regăsește în cadrul salonului expoziția lucrărilor de artă ale studenților de la centrul Universitar Nord Baia Mare, ce vor fi prezentate sub forma unui film transmis online.

Salonul se deschide mâine dimineață și va fi transmis aici.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu