Închide

Sute de copaci tăiați ilegal în Valea Ierii, zeci de metri cubi transportați noaptea la 2

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 19, 2018 0 690

Sute de copaci tăiați ilegal în Valea Ierii, zeci de metri cubi transportați noaptea la 2.

Doi bărbați din Cluj au dosar penal pentru tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, fals intelectual și uz de fals iar un camion cu remorcă, un tractor articulat forestier și peste 100 metri cubi lemn și un motoferăstrău au fost confiscate.

Aceasta, după ce polițiștii de la Combaterea Delictelor SIlvice și un inginer de la Garda Forestieră din Cluj au depistat în 17 noiembrie, la ora 2 dimineața, un autocamion cu remorcă cu care se transportau lemne. Șoferul, un bărbat de 30 de ani din comuna Lupșa, județul Alba, administrator al unei societăți comerciale, transporta peste 54 metri cubi lemn rotund de rășinoase, pentru care a prezentat două avize de însoțire completate parțial. Polițiștii au reușit identificarea locului de încărcare, unde a mai fost găsită cantitatea de 51 metri cubi lemn rotund de esență rășinoase, fasonat la diferite lungimi, precum și un tractor articulat forestier, care aparținea administratorului firmei. În zona respectivă nu au fost identificate partizi autorizate la exploatare, ceea ce înseamnă că tot lemnul a fost tăiat ilegal. Totodată, pe un areal de aproximativ o mie de metri pătrați au fost identificate 111 cioate care nu purtau marca silvică. Pe majoritatea dintre acestea era efectuat un cioplaj și aplicată o peliculă de vopsea.
Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, fals intelectual și uz de fals. Astfel, a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de bărbatul în vârstă de 30 de ani, pentru comiterea infracțiunilor de furt de arbori, fals intelectual și uz de fals. De asemenea, polițiștii continuă cercetările față de un bărbat de 61 de ani, din Cluj-Napoca, organ silvic, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la tăiere fără drept de arbori și instigare la furt de arbori.
În urma probatoriului administrat, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore de către polițiști, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu