Închide

Sute de construcții ilegale în Cluj-Napoca, amenzile ajung într-un an la aproape un milion de lei

Administrație by Actual de Cluj - mart. 01, 2024 0 231

Sute de construcții ilegale în Cluj-Napoca, amenzile ajung într-un an la aproape un milion de lei.

Urbanismul ilegal din Cluj-Napoca, cu construcții ridicate fără autorizație de construcție ori fără respectarea acestuia, continuă nestingherit: doar anul trecut și doar polițiștii locali au dat peste o sută de amenzi doar pentru construcții fără autorizație, nemaivorbind de cele în care n-a fost respectată aceasta.

Astfel, anul trecut polițiștii locali din cadrul Serviciului Control urbanism și disciplina în construcții și Biroului Control refațadizări imobile au aplicat 462 sancțiuni contravenționale, în valoare de 871.000 lei, conform raportului pe anul trecut al Poliției Locale din Cluj-Napoca, publicat în urmă cu câteva zile.

Dintre acestea, nu mai puțin de 119 – adică un sfert – au fost aplicate pentru construcții fără autorizații de construcție. Alte cinci au fost date pentru executarea sau desființarea cu nerespectarea AC, alte șase pentru împiedicarea ori sustragerea de la efectuarea controlului
și un proces-verbal pentru mentinerea după expirarea autorizației de construcție sau terminarea lucrărilor a cosntrucțiilor sau amenajărilor cu caracter provizoriu. Alte aproape două sute de amenzi – 193 – au fost date anul trecut pentru nerespectarea organizării de șantier, cum ar fi lipsa rampelor de spălare la ieșirea din șantier sau împrejmuirea necorespunzătoare.

Să adăugăm că, deși se aplică amenzi, acestea se încasează foarte slab: raportul arată că anul trecut din totalul de 871.000 de lei cât au reprezentat amenzile date, doar 188.250 de lei au fost încasați la bugetul de stat în acest interval. Același lucru și în anul anterior: au fost date amenzi de aproape 1,8 milioane de lei, din care au fost încasați doar 258.700 de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare