Închide

A scăpat fenomenul cerșetoriei de sub control, la Cluj? Raportul Poliției Locale din Cluj-Napoca pe anul trecut arată că au fost depistați în oraș sute de cerșetori, mii de procese-verbale întocmite, vin din toată țara

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 01, 2024 0 169

A scăpat fenomenul cerșetoriei de sub control, la Cluj? Raportul Poliției Locale din Cluj-Napoca pe anul trecut arată că au fost depistați în oraș sute de cerșetori, peste cinci sute, iar numărul proceselor-verbale de contravenție depășește trei mii într-un an – fără a pune deci la socoteală cerșetorii minori.

Astfel, conform raportului anul trecut au fost depistate 539 persoane majore care apelau la mila publicului și un număr de 21 minori. Minorii au fost predați aparținătorilor legali sau internați în centrele specializate pentru ocrotirea acestora. Persoanele care
au fost depistate apelând la mila publicului, din alte localități – în județul Cluj din Sânnicoara, Apahida, Mărtinești, Tureni, Turda, Florești, Așchileu, Dăbâca, Vultureni, Panticeu, Fodora, Florești, Huedin sau Dej. Au fost depistați cerșetori cu domiciliul în alte județe, cum e Mureș – din Iernut, Cipău, Mica, Sâmpaul, Târgu Mureș, Ogra sau Band, din județul Timiș – Timișoara, Cottlab, Recaș , județul Sălaj – Dragu, Voivodeni, Zalău, Hida sau Surduc, din județul Sibiu – Mârșa, Porumbacu de Sus, din județul Hunedoara – Vulcan, din Alba – Sebeș, Alba Iulia, ba chiar și din județul Ialomița orin din Neamț.
Pentru persoanele cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca datele au fost comunicate către Direcția de Asistență Socială cu referire la activitățile desfășurate.

Anul trecut Poliția Locală a constatat doar 20 de fapte de natură penală, dintre care două fapte privind folosirea unui minor în scopul practicării cerșetoriei și o faptă de exploatare a cerșetoriei.

Să adăugăm că în Cluj-Napoca au fost întocmite anul trecut peste trei mii de procese-verbale de constatare a cerșetoriei, mai exact 3.031, în scădere de la 3.309 cu un an mai devreme. E de departe activitatea care dă de lucru cel mai mult polițiștilor locali, dacă e să vedem raportul în ce privește numărul de procese-verbale întocmite. Puțin mai puține sunt procesele-verbale de consum al băuturilor alcoolice în spații publice, 2.700, în scădere de la trei mii în 2022.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare