Închide

Sute de clujeni la „marşul pentru viaţă”. Au participat şi reprezentanţii bisericilor.

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 24, 2018 1 418

 

 

Mitropolitul Clujului a participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, alături de episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, şi de pastori ai unor culte neoprotestante, la Marşul pentru Viaţă, organizat de asociaţiile Pro Vita, Life Nation şi Clujul pentru Viaţă, relatează Mediafax.

Traseul marşului a fost Piaţa Unirii – Bulevardul Eroilor – Piaţa Avram Iancu – Calea Dorobanţilor – str. Piteşti – Bulevardul 21 Decembrie 1918 – Piaţa Unirii. Cei prezenţi au avut pancarte cu mesaje precum „Există iertare şi vindecare după avort”, „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”, „Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine”, „Roagă-te pentru încetarea avorturilor”.

„Sfânta Scriptură ne spune lucruri esenţiale în ceea ce priveşte viaţa. Avortul, din moment ce suprimă o viaţă, este crimă calificată. Sigur că trăim într-o lume secularizată şi nu se pune preţul care ar trebui să se pună pe Sfânta Scriptură sau pe viaţa religioasă în general, dar noi nu vom conteni să milităm pentru viaţă. (…) S-a constatat îmbătrânirea nu doar a României, ci şi a întregii lumi creştine. Toate familiile noastre tinere ar trebui să aibă măcar câte trei copilaşi, unul pentru mamă, unul tată şi celălalt pentru Biserică şi pentru ţară. Şi atunci pronosticul catastrofal pe care îl auzim, că peste un număr de ani nu vom mai fi decât 15 milioane de români de la 22 de milioane, nu s-ar împlini dacă ar rămâne conştiinţa creştină călăuzitoare pentru neamul nostru”, a spus IPS Andrei Andreicuţ.

Ştirea integrală AICI

Organizatorii au pregătit Marşul cu o „expoziţie pentru viaţă”, instalată de câteva zile chiar în centrul Clujului, pe Bulevardul Eroilor.  „Enciclopedie fotografică a primelor 9 luni de viață” a fost primită cu păreri împărţite de către clujeni. Pe una dintre planşele disponibile pentru mesaje, un trecător a scris: „Educaţie sexuală de ce nu acceptaţi?”

 

 

În acelaşi timp, alte asociaţii atrag atenţia că, în timp ce vorbim de „familia tradiţională”, România are cel mai mare număr de fete sub 15 ani care devin mame și al doilea cel mai mare număr de sarcini în rândul adolescentelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani.

 

 

Un comentariu

  1. bagseama ca nu este asa de mare supurtul popular pentru actiunea asta. amintirile comunismului inca n-au pierit. dreptul unei persoane adulte, ar trebui sa aibe intietate in fata unui spermatozoid inca in cautarea unui ovul.

Scrie un comentariu

Articole similare