Închide

Sute de cazuri de gripă au fost deja raportate în Cluj în acest sezon, e printre cele mai afectate județe din România

SănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 06, 2023 1 291

Sute de cazuri de gripă au fost deja raportate în Cluj în acest sezon, conform unei analize a Institutului Național de Sănătate Publică; e printre cele mai afectate județe din România.
Conform raportului, cazuri de gripă clinică au fost raportate până acum în 34 de județe, cele mai multe fiind în București – peste 2.600, Brașov cu 441, Cluj cu 243 și Prahova cu 236.

În total în țară doar săptămâna trectă au fost raportate aproape cinci mii de cazuri de infecție, mai exact 4.961, mai multe cu aproape 2.700 față de săptămâna trecută.

Comparativ cu sezonul prepandemic 2019-2020, în sezonul actual, se înregistrează o creștere a numărului de cazuri clinice cu cinci săptămâni mai devreme. INSP arată că au fost comunicate primele două decese confirmate cu virus gripal din acest sezon – o femeie în vârstă de 25 de ani, din București, fără condiții medicale pre-existente și nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H3, și respectiv o femeie de 50 de ani tot din București, cu condiții medicale preexistente, dar nevaccinată antigripal, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1;

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare