Închide

Primul proiect anunțat de consilierii USR pentru a schimba în bine cartierele din Cluj în 2023

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 05, 2023 0 894

După nenumărate tickete pe MyCluj pentru salubrizarea zonei, după discuții cu administrația publică pentru amenajarea treptelor ce reprezintă traseul pietonal între Gheorgheni și zona Dorobanților, consilierii locali USR bor să pună pe agenda administrației locale un proiect pentru amenajarea zonei Semenicului – Năsăud.

 

Un prim pas, a anunțat consilierul local Adriana Cristian, implică cadastrarea terenurilor din nordul străzilor Semenicului și Năsăud, tocmai pentru a se putea prinde în bugetul pe 2023 un proiect pentru reorganizarea spațiilor publice din respectiva zonă.

“𝗔𝗺 𝗱𝗲𝗽𝘂𝘀 𝗮𝘇𝗶 𝗶̂𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝗮̆ 𝗰𝘂 𝗚𝗲𝗼𝗿𝗴𝗲 𝗧𝗿𝗶𝗳 𝘂𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁 𝗱𝗲 𝗛𝗖𝗟 𝗰𝗲 𝗽𝗿𝗲𝘀𝘂𝗽𝘂𝗻𝗲 𝗰𝗮𝗱𝗮𝘀𝘁𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗮𝗳𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗹𝗮 𝗻𝗼𝗿𝗱 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗦𝗲𝗺𝗲𝗻𝗶𝗰𝘂𝗹𝘂𝗶 𝘀̦𝗶 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗡𝗮̆𝘀𝗮̆𝘂𝗱 pentru a putea ulterior propune pentru bugetul anului 2023 𝘂𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗮𝗺𝗲𝗻𝗮𝗷𝗮𝗿𝗲 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝘇𝗼𝗻𝗲𝗶. Ne imaginăm o reorganizare a zonei cu o parcare cu terasă circulabilă la baza dealului (actual garaje, multe nefolosite) ce ar putea prelua mașinile dintre blocuri și ar reda astfel spațiul cetățenilor. Menținerea dealului ca spațiu verde și amenajarea minimală ca spațiu verde”, a explicat consiliera locală USR, Adriana Cristian.

Potrivit acesteia, printr-un astfel de proiect s-ar putea asigura:

– zone pietonale între blocuri prin eliberarea de mașini: recreere, comunitate, calitate (acum: trotuarele comune mașini și pietoni, locurile de joacă insule înconjurate de strazi);

– trasee pietonale sigure pentru copiii ce folosesc acest traseu pentru a se deplasa la școlile din zonă. (acum: zonă insalubră, neiluminată);

– loc dedicat pentru căței (acum: loc de plimbat câinii neamenajat și neîntreținut);

– s-ar rezolva și problema curățeniei și a siguranței (acum: murdar și nesigur);

Sursă foto: colaj/Facebook, Adriana Cristian

Nici un comentariu

Scrie un comentariu